Pile of books with bright covers on white background

Skuespilleren Thomas Bo Larsen og andre ordblinde fortæller deres historie

SILKEBORG »En af mine værste oplevelser var, da min lærer sagde til mig: »Thomas, når du en dag får en kæreste, så kan du jo ikke engang skrive et kærestebrev til hende.««

Ordblinde har mange barske og ubehagelige oplevelser, de kan fortælle om, og en af dem, der gør det, er skuespilleren Thomas Bo Larsen.

Han er en af indlægsholderne, når der onsdag den 4. oktober er et stort arrangement om ordblindhed i Campushuset på Bindslevs Plads.

Bag arrangementet står AOF i Silkeborg, de to fagforeninger Dansk Metal og 3F, Th. Langs HF og VUC samt Netværkslokomotivet. Sidstnævnte er en organisation, der arbejder med opkvalificering af medarbejdere, blandt meget andet med ordblindekurser.

Arrangementet indledes sidst på eftermiddagen, hvor der er velkomst ved Viggo Thinggaard, der er formand for LO Region Midtjylland.

Efter en gennemgang af aftenens program, fortæller Sanne og Andreas, der er teamet bag podcasten »Jeg er ordblind«, både om det hårde, men også om alt det sjove, ordblinde må gå igennem. Der bliver grædt og talt med store bogstaver i Danmarks eneste podcast omkring ordblindhed.

Efter en pause, hvor der serveres en omgang chili con carne, og hvor der er mulighed for at gå rundt til forskellige stande, kommer Thomas Bo Larsen med sit indlæg, hvor han fortæller om sit liv som ordblind.

» Da jeg sprang ud af ordblindeskabet, blev det hele meget nemmere«, siger han.

Efter hans indlæg er der igen mulighed for at stille spørgsmål og gå rundt til standene.

Det er gratis at deltage i arrangementet, billetter kan hentes i receptionen på Th. Langs HF og VUC.