Kongeparakitter på en af Silkeborg Fugleforenings tidligere udstillinger. Foto: Jens Anker Tvedebrink

Fugleforening fejrer 75 år med stor udstilling

Over 400 fugle er med på udstillingen i weekenden

SILKEBORG I år fejrer Silkeborg Fugleforening sit 75 års jubilæum, og det sætter også sit præg på den årlige udstilling Fugle-Flora-Fauna, hvor alle sejl er sat til for at få en flot jubilæumsudstilling. Udstillingen finder sted i den kommende weekend, 6.-8. oktober i Lunden, Vestergade, Silkeborg.

Der udstilles mange forskelligartede fugle fra alle verdensdele - fugle i forskellige størrelser og i mange smukke farver. Fuglene er opdelt i 17 forskellige grupper, for eksempel papegøjer, parakitter, kanarier, undulater, finker og tropefugle. I alt vil der være over 400 fugle at kigge på. Silkeborg Fugleforenings udstilling er blandt de mest anerkendte udstillinger med et stort antal fugle og høj kvalitet.

Der er også planter på udstillingen. I maj måned fik hvert medlem udleveret et plomberet og nummereret eksemplar af årets stikling.

I år konkurreres om at fremdrive det flotteste eksemplar af »Pilea«, også kendt som »Pengeplante«. En sjov plante der har prydet medlemmernes vindueskarme sommeren igennem. Resultaterne udstilles og bedømmes af en sagkyndig gartner. Desuden udstilles og bedømmes andre spændende planter.

Bure, voliere og lokalerne i Lunden pyntes med blomster, grene og grønt, så de besøgende kan nyde fuglesangen, og føle sig hensat til skovens dybe ro.

Fredag har sagkyndige dommere fra hele landet travlt med at bedømme de udstillede fugle og blomster, inden der åbnes for publikum. Der er nok at gøre for de travle dommere.

Udstilling åbnes af Jarl Gorridsen, formand for plan-, miljø- og klimaudvalget, fredag sidst på eftermiddagen og fortsætter hele weekenden.

Under udstillingen er Spurve Cafeen åben.