Jette Hansen og resten af Silkeborg-Voel KFUM mødte torsdag aften Team Esbjerg i Jysk Arena. Bagspilleren brændte et straffekast i sidste sekund. Foto: Jens Rasmussen

Skuffet Voel-profil: Var ikke ansvaret værdig

Mathias Hove Andersen 

Team Esbjerg var nede i sækken i første halvleg, men Silkeborg-Voel missede et straffekast i sidste sekund og fik ingen point

HÅNDBOLD Torsdag aften løb Silkeborg-Voel ind i sæsonens tredje nederlag i fem kampe, da holdet tabte 23-24 til Team Esbjerg efter en nervepirrende afslutning i Jysk Arena. I det sidste angreb fik hjemmeholdet chancen for at udligne på et straffekast, men Jette Hansen missede sit forsøg, og så løb gæsterne med begge point.

- Det skabte en lille smule usikkerhed, at straffekastet var blevet begået mod mig. Det sad lidt i baghovedet, og det er jo en uskreven regel, at man ikke selv skal tage det, men der var ikke rigtig andre, der bød ind, og så måtte jeg tage det, forklarede Jette Hansen, der var bitter over udfaldet.

- Jeg ville egentlig gerne tage ansvaret, men jeg er rigtig ærgerlig over, at jeg ikke var ansvaret værdig i den sidste situation, konstaterede Jette Hansen.

Stærk start
Kampen fik en ganske målfattig og lige indledning, og det var først efter 12 minutters spil, at der blev slået et lille hul, da Silkeborg-Voel bragte sig foran med 6-4. Scoringen stod Louise Lyksborg for, og i offensiven var fløjen ganske iøjnefaldende sammen med backen Stine Skogrand, mens keeper Stine Bonde lukkede fint af i Voel-målet.

Tomålsføringen fik gæsterne til at tage timeout, men otte minutter senere måtte cheftræner Jesper Jensen igen smide det grønne kort ved stillingen 9-6 til værterne, og umiddelbart efter kunne Sofie Bæk Andersen udbygge føringen til 10-6.

Silkeborg-Voel havde også muligheden for at bringe sig yderligere foran, men hjemmeholdet sløsede i offensiven, hvor rutinerede Jette Hansen havde åbenlyse problemer. Team Esbjerg kom derfor noget tættere på, men i slutningen af første halvleg sendte gæsterne et straffekast på overliggeren, og så kunne Voel-holdet gå til pause med en føring på 12-10.

Mistede momentum
Sofie Bæk Andersen åbnede anden halvleg med to flotte scoringer, og Voel-holdets forspring voksede hurtigt til 14-11. Team Esbjerg blev dog ved med at hænge på, og selvom Stine Bonde igen bød ind med et par redninger, var spændingen intakt ved stillingen 17-17 efter 43 minutters spil, hvor Voel-træner Jakob Andreasen tog timeout.

I første omgang var effekten svær at spore, og Team Esbjeg slog et lille hul efter scoringer af Estavana Polman og Kristina Liscevic, men Silkeborg-Voel kom tilbage på omgangshøjde 11 minutter før tid, hvor Anna Sophie Okkels udlignede til 19-19.

Kampen var præget af mange udvisninger og en ujævn dommerpræstation, der flere gange medførte stor utilfredshed i begge lejre. Da hjemmeholdet seks minutter før tid blev snydt for et mål, kogte det også på tilskuerpladserne, og i stedet for en udligning til 22-22 kunne Team Esbjerg score i undertal, og så måtte Jakob Andreasen tage timeout ved stillingen 21-23.

Stor chance
30 sekunder før tid var gæsterne foran med et enkelt mål og i angreb. Stine Bonde diskede dog op med en dobbeltredning, og så kunne Jette Hansen slide sig til et straffekast i sidste sekund.

Den rutinerede back tog selv ansvaret, men Sandra Toft fik hånden på bolden, der tog stolpen, og så tabte Silkeborg-Voel 23-24.

Voel-holdet ligger dermed fortsat i den tunge ende af tabellen med tre point efter fem kampe. Kun Aarhus United og Ajax København ligger under Silkeborg-Voel.