Ritzaufoto

Fodbold-kometen fra Voel runder et skarpt hjørne i dag

Kasper Dolberg gik nærmest over natten fra ukendt til Ajax-stjerne, og han blev hurtigt krævet på landsholdet. Fredag 6. oktober fylder han 20 år.

FODBOLD Der var ikke skrevet meget om den dengang 18-årige angriber Kasper Dolberg før 26. juli 2016.

Ganske vist havde han fået superligadebut for Silkeborg et år tidligere - kort efter nyheden om sit forestående skifte til den hollandske storklub Ajax, men som mange andre ungdomsspillere levede han i mediernes skygge.

Den sommeraften forsvandt anonymiteten omkring Kasper Dolberg, der fredag 6. oktober fylder 20 år.

I sin debut på Ajax' førstehold scorede han et pragtmål i Champions League-kvalifikationen mod Panathinaikos, og det var starten på en kometkarriere.

Den blonde angriber blev ved med at score og lægge op til mål, og i august 2016 blev han udtaget til U21-landsholdet. Få måneder senere blev han nærmest som et folkekrav udtaget til A-landsholdet.

Udtagelsen var lig med dusinvis af interviews i landsdækkende medier for den stille og ydmyge knægt fra Voel. Blandt de vildeste citater fra Dolbergs første landsholdssamling finder man følgende:

- Det er da fedt. Jeg havde nok ikke regnet med det. Det er da en drøm. Noget man har drømt om, siden man begyndte at spille fodbold, sagde Kasper Dolberg på sin egen stilfærdige måde med lav stemme.

Et år efter lader han sig stadigvæk ikke rive med, når journalisterne stiller spørgsmål efter storsejre, nederlag eller om en plads på bænken. Dolberg svarer kort og sobert, ja næsten kedeligt.

Efter sommerferien i 2017 har han haft svært ved at finde vej til målet på et Ajax-hold, der heller ikke indfrir klubbens egne forventninger.

Som en af de yngste har Dolberg været let at sætte på bænken i Ajax, men på fodboldlandsholdet optræder hans navn stadigvæk, når Åge Hareide udtager truppen.

I slutningen af september blev Dolberg igen udtaget, selv om han i denne sæson kun har scoret i en pokalkamp.

- Jeg havde bestemt for længe siden, at han skulle være med uanset hvad. Han er et langtidsprojekt, sagde Åge Hareide til Ritzau ved den lejlighed.

- Kasper er sådan en spiller, som altid kommer tilbage. Han har for store kvaliteter til ikke at score mål, tilføjede landstræneren.

/ritzau/