Foto: Colourbox

28-årig forsøgte at stikke af fra politiet

Adam Haff 

Politiet automatiske nummerplade-genkendelse opdagede bilist, som forsøgte at tørre skylden af på sin bror

SILKEBORG En 28-årig mand fra Horsens blev tirsdag morgen opdaget, da han kørte i bil, selv om han ikke har kørekort.

En patruljevogn udstyret med automatisk nummerplade-genkendelse (ANPG) gav klokken 08.30 betjentene besked om, at en Ford Mondeo, de netop havde passeret blev ført af en ejer, som ikke havde førerret.

Politiet vendte om og satte efter den 28-årige mand, som ifølge politiet forsøgte at stikke af ved at køre ned ad en lille sidevej. Det blev en kort køretur, som endte på Haderslevvej. Også her prøvede manden at slippe væk, men han blev stoppet, fortæller politikommissær John Toft fra politiet i Silkeborg.

- Manden kom med en utroværdig forklaring og nægtede først at oplyse sin identitet. Derefter udgav han sig for at være sin bror. Det havde han gjort en gang tidligere, siger politikommissæren.

Men politiet havde et signalement af den 28-årige mands bror i sine registre, så løgnen blev afsløret.

Manden blev derfor sigtet for både kørsel uden førerret, samt for at oplyse falsk identitet.

Natten til onsdag opdagede politiet en anden mand, der kørte i bil, selv om han ikke havde førerret. Det skete klokken 04.55 på Bregnevej, hvor en 34-årig mand fra Silkeborg blev sigtet for den forseelse.