Stine Skogrand blev præsenteret for et direkte rødt kort i slutningen af første halvleg. Foto: Martin Ballund

Silkeborg-Voel smed stor føring på Fyn

Mathias Hove Andersen 

En føring på seks mål blev formøblet mod Odense Håndbold, der sejrede i en spændende slutfase. Silkeborg-Voel ligger fortsat i bunden af ligaen

HÅNDBOLD Onsdag aften jagtede Silkeborg-Voel sæsonens anden sejr i ligaen, da Jakob Andreasens tropper gæstede storsatsende Odense Håndbold, og selvom det længe lignede en Voel-sejr, trak hjemmeholdet det længste strå og vandt 25-24 foran 2013 tilskuere i Odense Idrætshal.

Gæsterne kom flyvende fra start, og efter to minutters spil var de fynske favoritterne bagud med 0-3. Det var især Stine Skogrand som imponerede i indledningen, men nordmandens træfsikkerhed var ikke nok til at forhindre, at Odense fik udlignet til 5-5.

Silkeborg-Voel fik dog hurtigt slået et nyt hul, og da der var spillet 11 minutter og 31 sekunder måtte Odense-træner Jan Pytlick tage timeout ved stillingen 6-9. To minutter senere blev Voel-føringen dog udbygget til fire mål, da Stine Skogrand sendte sin sjette scoring i nettet.

Gæsterne fik udbygget føringen yderligere frem mod slutningen af første halvleg og nåede også at komme foran med seks mål, men Odense-holdet fik pyntet en anelse på tingene, og ved pausen var stillingen 10-14.

Selvom hjemmeholdet fik den bedste start på anden halvleg, var Silkeborg-Voel stadig i nogenlunde kontrol, og fem minutter efter pausen var stillingen 12-17 til gæsterne.

Velspillende Anna Sophie Okkels havde stor andel i, at føringen blev forsvaret trods et tiltagende pres fra fynboerne, og med 16 minutter tilbage på uret, måtte Jan Pytlick igen tage timeout, da Jette Hansen løb kontra og bragte Voel-kvinderne foran med fire mål.

Værterne var dog langt fra slået, og 10 minutter før tid var det Jakob Andreasens tur til at smide det grønne kort ved stillingen 19-21. Seks minutter før tid brød jublen løs på tilskuerpladserne, da hjemmeholdet udlignede til 22-22, og så var der lagt op til en dramatisk afslutning i Odense Idrætshal.

I fynboernes næste angreb blev Stine Skogrand udvist i to minutter, og umiddelbart efter kom Odense Håndbold i front for første gang i kampen, da Trine Østergaard gik fra fløjen og scorede til 23-22.

Gæsterne havde store problemer med at score i slutfasen, og i stedet kunne Stine Jørgensen gøre det til 24-22 halvandet minut før tid.

Selvom Anna Sophie Okkels fik reduceret to gange, endte hjemmeholdet med at vinde opgøret med 25-24, og Silkeborg-Voel ligger dermed stadig tredjesidst i ligaen.