Udstillingen rummer 90 rundfade, relieffer og skulpturer af Erik Nyholm. Foto: Lars Bay

Keramiker Erik Nyholm udstiller på Silkeborg Bad

KUNST Kunstcentret Silkeborg Bad åbner søndag en udstilling med keramiske værker af kunstneren Erik Nyholm.

Udstillingen består af knap 90 store og mindre rundfade, relieffer og krukkelignende skulpturer fra hele Nyholms produktion.

Erik Nyholm blev født i 1911 og de første mange år af hans voksenliv var koncentreret om hans arbejde som fiskeopdrætter og dambruger ved Silkeborg.

Han begyndte at arbejde med keramik i en sen alder i sit værksted ved Hørbylunde. Det var efter han havde mødt Asger Jorn og set nogle af Jorns eksperimenter med keramik.

Derefter udviklede han gennem 40 år sin helt egen tilgang til det keramiske billede indtil 1990. Det var hans sidste leveår, hvor han stadig tog livtag med de store fade, og hvor hans værk blev vist først i Brøndsalen på Frederiksberg og derefter på Silkeborg Kunstmuseum.

Erik Nyholms keramik er kendt af samlere over hele Danmark, og han er bredt repræsenteret på danske kunstmuseer. De mange udsmykninger, han har lavet i det offentlige rum, har udbredt kendskabet til hans værk til mange flere.

Udstillingen »Erik Nyholm - Keramiske billeder, som kan ses til 30. december, bliver søndag åbnet af kunsthistoriker og tidligere direktør for Silkeborg Kunstmuseum, Troels Andersen, som er aktuel med en bog om kunstneren og vennen Erik Nyholm.