Hotel- og restaurationsbranchen er et af de områder, hvor der er udfordringer med at skaffe arbejdskraft. Et nyt uddannelsesforløb skal få flere ledige ind i branchen.

Ledige skal have job i restaurations-branchen

Kenneth Husum 

Hotel- og restaurations-branchen oplever akut mangel på arbejdskraft

SILKEBORG Lokale spisesteder og hoteller mangler akut arbejdskraft, og det skal et nyt uddannelsesforløb fra Hotel og Restaurantskolen på College 360 og KompetenceSilkeborg være med til at løse.

Ifølge Arbejdsmarkedsrådet i Østjylland melder 70 procent af virksomhederne i hotel- og restaurationsbranchen i Midtjylland, at der er stor mangel på arbejdskraft, især når det kommer til faglærte kokke og tjenere.

I løbet af de seneste 10 år er antallet af udenlandske medarbejdere på lokale hoteller og restauranter mere end tredoblet.

Uddannelsesforløbet »Smag på hotel- og restaurationsbranchen« er udviklet i samarbejde mellem Horesta, 3F, uddannelsesinstitutioner og jobcentre. Formålet er at gøre ledige klar til at træde ind i branchen, hurtigst mulig.

- Den enkelte virksomhed risikerer at takke nej til gæster og ordrer. Det betyder noget for omsætningen. For Danmark som sådan betyder det, at vi må sige nej til noget vækst og til at skabe flere arbejdspladser, siger Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i Horesta.

For at få flere hænder i branchen har Horesta, 3F, uddannelsesinstitutioner og jobcentre i Silkeborg, Horsens, Århus og Randers nu udviklet et intensivt uddannelsesforløb.

Her kan ledige der har lyst til at arbejde i branchen, komme på et seks ugers kombiforløb hvor de opnår kompetencer inden for køkken, service og rengøring. Efter forløbet skal deltagerne i et fire ugers praktikforløb, som forhåbentlig ender ud med en fastansættelse, fortæller Jette Gravesen, underviser og koordinator på projektet »Smag på hotel- og restaurationsbranchen« på College 360