Foto: Martin Ballund

Næste uge bliver pigefodboldens uge i Silkeborg

SILKEBORG I efterårsferien vil der her i Silkeborg blive slået et stort slag for pigefodbolden.

Der er tale om aktiviteter, som alle knytter sig til U19-kvindelandsholdets kampe mod Schweiz, der spilles henholdsvis onsdag den 18. og lørdag den 21. oktober på Jysk Park.

Det er aktiviteter, som Silkeborg Kommune, DBU Jylland, SIF Q og Elite Silkeborg står bag.

Fra kommunens side har man valgt at deltage, fordi man stræber efter at blive den kommune i Jylland, hvor flest spiller fodbold. I øjeblikket ligger man på en tredjeplads, men antallet af fodboldspillere vokser især på pigesiden, og det skal aktiviteterne i uge 42 støtte op om.

Trænere og ledere er onsdag inviteret til klubmøde med tidligere landstræner Nils Nielsen, der førte kvindelandsholdet til EM-finalen i sommer, og torsdag hen pigetrænere hente inspiration ved en åben træning med U-landsholdets trænerteam. Torsdag er U14-U16 spillere også inviteret til fodboldskole med inspirations- og fællestræning sammen med U19-kvindelandsholdet.

Endelig er der alle U11-U13 spillere onsdag, torsdag og fredag i efterårsugen inviteret til åben træning/fællestræning med U19-kvindelandsholdet. Det foregår på Jysk Park og på idrætsanlægget på Søholt.

Der kræves tilmelding til aktiviteterne, og fristen er fredag den 13. oktober.