Ved sidste års aktivitetsdag på Søhøjlandets Landbrugsmuseum blev der lavet kartoffelmel.

Inspiration til efterårsferien: Fokus på roer på landbrugsmuseet

SILKEBORG I forbindelse med skolernes efterårsferie har Søhøjlandets Landbrugsmuseum på Kastanjehøjvej 4 i Silkeborg aktivitetsdag søndag den 15. oktober. Årets tema er roer - Danmarks hvide guld.

Selv om dyrkning af sukkerroer ikke har været så udbredt i det midtjyske, så har sukkerroerne alligevel været en del af afgrøderne på markerne. Sukkerroer eller foder-sukkerroer var i mange år en væsentlig del af malkekøernes vinterfoder, inden det blev almindeligt at dyrke majs i Danmark.

Museet vil på aktivitetsdagen udstille og fremvise de redskaber og maskiner, der indgik i dyrkningen af roer - og også de redskaber der blev benyttet, når roerne skulle gøres klar til dyrene inde i roehuset og stalden.

For børnene er der forskellige aktiviteter, hvor de kan prøve kræfter med at raspe roer med håndkraft, lave roelygter, og deltage i roekastning. Silkeborgs bedste roemand skal kåres.

Der er også mulighed for at lave en legetøjstraktor i træ eller samle en fuglekasse, som man får med hjem. Der er salg af pølser med kålrabimos til.