Janus Møller fra hold nr. 20 fangede denne gedde 114 cm i Julsø. Foto: Mikkel Matzen

Monster-gedde sikrede mafia-hold sejren

Camilla Abildgaard Norup 

Danmarksmestrene i brakvands-geddefiskeri løb med sejren, da to lokale fiskeriforeninger for første gang holdt predator-fiskekonkurrence

SILKEBORG/SKANDERBORG Det var et sjællandsk hold med navnet »Den Jyske Gedde Mafia«, der søndag kunne kalde sig vindere af Silkeborgs første predator-fiskekonkurrence og et gavekort på 10.000 kroner til Effektlageret.

I weekenden var nogle af landets bedste rovfisk-fiskere samlet i Silkeborg, da Silkeborg Fiskeriforening, Skanderborg Lystfiskerforening og Effektlageret sammen afholdt en predator-fiskekonkurrence, som løb over to dage.

Da de 102 deltagere i Silkeborg lørdag morgen sejlede ud fra Indelukket, var fiskene svære at få i tale.

Men i løbet af lørdagen blev konkurrencens største fisk, en gedde på 115 cm, fanget i Julsø.

Konkurrencen gik ud på, at de 45 hold med i alt 102 deltagere i tidsrummet mellem kl. 8 og 16 skulle forsøge at fange tre gedder, tre aborre og en sandart per hold, hvorefter det var den samlede længde af de fisk, holdet fangede, der afgjorde stillingen.

Efter at der søndag var blevet fisket på Skanderborg Sø kunne »Den Jyske Gedde Mafia« kåres som vindere - ikke overraskende, da de tre sjællændere på holdet Dennis Cavazzi, Anders Bylov og Morten Bjarkes også netop har vundet danmarksmesterskaberne i brakvands-geddefiskeri.

- Arrangementet gik rigtig godt. Forholdene var gode, og vi nåede vores mål med over 100 deltagere, fortæller Morten Beck Nielsen, der er formand for Silkeborg Fiskeriforening.

Foreningerne planlægger at afholde en lignende konkurrence igen samme weekend næste år.