Fredag 27. oktober fra klokken 20 til og med natten til mandag 30. oktober bliver der udført sporarbejde på togstrækningen Aarhus-Silkeborg-Herning.

Næste weekend: togbusser mellem Silkeborg og Ry

Jesper Rosenquist 

SILKEBORG/RY Banedanmark foretager reparationsarbejde på sporene mellem Ry og Silkeborg den 27., 28. og 29. oktober.

Det betyder, at der ikke kører tog mellem Ry og Silkeborg i denne weekend, og at togene mellem Herning og Silkeborg kører efter ændrede afgangstider.

Til erstatning for de aflyste afgange indsætter Arriva togbusser. Alle rejsende skal derfor skifte mellem tog og bus i Ry og Silkeborg. Det fortæller Kenneth Korsgaard, kommerciel chef hos Arriva, i en pressemeddelelse.

- Vi har desværre ikke mulighed for at køre tog mellem Silkeborg og Ry, og vi er opmærksomme på, at det desværre har indflydelse på passagernes rejse.

- Derfor håber vi, at den midlertidige løsning med togbusser giver mindst mulig udfordringer.

- Jernbanestrækningen mellem Aarhus og Herning er en af Arrivas hovedstrækninger, og vi har forsøgt at kombinere tog og bus på bedst mulig vis, så vores passagerer på trods af sporarbejdet får en god og sammenhængende rejse, siger Kenneth Korsgaard.

To togbusruter
Passagerne kan vælge mellem to togbusruter. Der bliver indsat togbusser, det kører uden stop mellem Silkeborg og Ry, og disse busser kører syd om søerne.

Derudover bliver der også indsat mindre togbusser, som alene betjener stationerne mellem Silkeborg og Ry, nemlig Svejbæk og Laven.

På strækningen Aarhus-Skanderborg-Ry kører togene efter den normale weekend-køreplan, men passagerne skal være opmærksomme på, at togene mellem Herning og Silkeborg kører efter en omlagt køreplan.

- Sammenlagt bliver rejsetiden mellem Aarhus og Herning forlænget med en halv time, og vi beklager meget de gener, som sporarbejdet forvolder vores passagerer, siger Kenneth Korsgaard.

Tjek rejseplanen.dk
Arriva har udarbejdet en særkøreplan, som vil være synlige på alle stationer. Arriva anbefaler også alle passagerer at holde sig opdateret på rejseplanen.dk, hvor togbussernes køreplaner vil være opdaterede samt afgangstiderne for de omlagte tog.

Sporarbejdet slutter natten til mandag den 30. oktober, hvilket betyder, at togene igen kører planmæssigt efter den normale køreplan tidlig mandag morgen.