Stine Skogrand blev præsenteret for et direkte rødt kort i slutningen af første halvleg. Foto: Martin Ballund

Kontroversiel udvisning: Skogrand så rødt i Voel-exit

Mathias Hove Andersen 

Årets EHF Cup er et overstået kapitel for Silkeborg-Voel, der tabte med fem mål i Frankring efter en kontroversiel dommerkendelse

HÅNDBOLD Sæsonens europæiske eventyr blev et kort et af slagsen for Silkeborg-Voel KFUM, som lørdag aften blev slået ud af årets EHF Cup i anden kvalifikationsrunde.

Voel-kvinderne havde ellers vundet det første opgør mod Besançon med 27-26 i Jysk Arena, men franskmændene vandt returopgøret med 28-23 og avancerer dermed til tredje runde.

Gæsterne fik ellers en fornuftig start, og efter tre minutters spil var stillingen 0-2 til Silkeborg-Voel, men tre franske scoringer i streg bragte Besançon i front, og efter et kvarters spil var hjemmeholdets føring vokset til 6-4.

Voel-kvinderne hang dog fint på frem mod pausen, og i første halvlegs sidste sekvens fik Stine Skogrand muligheden for at udligne til 13-13 på et frikast efter tidens udløb. Nordmandens afslutning havnede dog i muren, hvor en hoppende fransk spiller blev ramt på siden af hovedet, og det takserede kampens dommere til et direkte rødt kort.

Udvisning skabte frustration og protester fra Voel-bænken, men beslutningen blev ikke ændret, og cheftræner Jakob Andreasen blev hurtigt præsenteret for et gult kort.

Profilens fravær blev tydeligt i anden halvleg, hvor Besançons føring hurtigt voksede til fire mål. Med små 10 minutter tilbage på uret var kampen afgjort ved stillingen 24-18, og selvom Silkeborg-Voel fik pyntet lidt på stillingen, var slutfasen blottet for spænding.

Besançon vandt med 28-23, og Silkeborg-Voel kan nu rette blikket mod pokalturneringen, hvor naboerne fra FC Midtjylland gæster Jysk Arena på onsdag klokken 18.30.