Robert Skov (t.h.) blev matchvinder, da SIF slog Sønderjyske med 1-0 på Jysk Park. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Foto

Robert Skov: En stærk indsats

Mathias Hove Andersen 

En langgaber på Jysk Park blev afgjort til allersidst, da Robert Skov sendte en frisparksbold i nettet

FODBOLD Efter tre nederlag i træk kom Silkeborg IF tilbage på sporet i lørdagens superligakamp på Jysk Park, hvor SIF’erne besejrede Sønderjyske med 1-0 foran 3013 tilskuere.

Det var først i overtiden, at hjemmeholdet snuppede sejren, da Robert Skov omsatte et direkte frispark til scoring, og matchvinderen var glad og tilfreds, da han mødte pressen efter slutfløjtet.

- Det var dejligt. Det bedste var at vinde, og det gjorde vi, fordi vi var det bedste hold. Vi leverede en stærk indsats, lød den umiddelbare reaktion fra Robert Skov.

Ros til defensiven
SIF’erne, der havde lukket 12 mål ind i de tre foregående kampe, fik dermed en tiltrængt succesoplevelse i defensiven, mens der var længere blandt de offensive åbenbaringer.

Der var ganske få chancer til begge hold, og den hidtil største mulighed havde gæsternes Marcel Rømer brændt i slutfasen, hvor SIF-keeper Thomas Nørgaard afværgede en scoring fra Sønderjyske-spilleren, der befandt sig i en fri position i feltet. Umiddelbart efter var gæsternes Marko Mitrovic tæt på, men han sparkede forbi bolden og ramte den med sit støtteben.

- Det var dejligt at holde nullet og vinde 1-0. Det er altid en god sejr, når man vinder med en enkelt pind. Stor cadeau til de bagerste, som leverede en kæmpe indsats og forsvarede sindssygt godt. Thomas havde også en kæmpe redning i løbet af de sidste par minutter. Det var en kæmpe matchvinder-aktion, og det var lige så godt, som den bold jeg sparkede ind. Det er dejligt, at vi kan hjælpe hinanden på den måde, sagde Robert skov.

Vigtigt for økonomien
Sejren betyder, at SIF’erne rykker op på 11.-pladsen i Superligaen, og holdet kan dermed se frem til en pæn portion TV-penge sammenlignet med de to hold, der indtager sidste- og næstsidstepladsen efter denne runde.

Det økonomiske perspektiv fyldte dog ikke ret meget hos SIF-helten, der kan holde weekend med sikkerhed om, at den aktuelle placering ikke ændres i løbet af søndagen.

- Det er vist nogle andre i klubben, der holder styr på TV-pengene, så det ved jeg ikke noget om, lød det med et grin fra Robert Skov.