Både borgere og politikere i panelet på vælgermøde i Them

Liga Syd og lokalråd i den sydlige del af kommunen står bag anderledes vælgermøde på Toftebjerg

THEM De fire lokalråd i Silkeborg Syd står på torsdag den 26. oktober sammen med netværket Liga Syd bag et anderledes vælgermøde i Them.

Alle byrådskandidater med bopæl i Silkeborg Syd er inviteret til at deltage i vælgermødet, som er tilrettelagt, så en lokal vinkel på emnerne vil være i centrum.

Ud over politikerpanelet har arrangørerne fået en række lokale borgere til at indgå i et borgerpanel for at sikre, at væsentlige emner bliver taget op, og borgernes input kommer således til at fylde ganske meget på mødet.

De ni lokale kandidater, som deltager i vælgermødet, er følgende:

Peter Sig Kristensen, Bryrup (EL), Johnny Heinmann, Gjessø (LA), Erik Markvard Jørgensen, Vinding (SF), Sofie Brunsgaard Winther, Them (SF), Find Poulsen, Them (S), Ivan Gissel, Bryrup (V), Bent Jensen, Them (V), Kasper Thomassen, Gjessø (V) og Kim Egeskov, Them (R).

Borgerpanelets deltagere vil hver især komme med et oplæg om et tema, som skal debatteres på mødet - og arrangørerne vil op til mødet samle input fra borgere, som panelet kan lade sig inspirere af.

Borgerne i panelet er Niels Uldall-Jessen, Them, Jens Vigh, Gjessø, Anne Mette Bjørn-Henriksen, Bryrup, og Ole Krabbe, Them.

De vil komme med oplæg til debat om følgende emner: ældre og seniorliv, kultur og idræt, børn og unge, erhverv og bosætning.

Vælgermødet finder sted i Toftebjerg - Them Bibliotek og Medborgerhus, og slagets gang styres af Torben Hansen og Henrik Jacobsen fra Liga Syd.

- Idéen med at afvikle mødet på en ny måde er, at nærdemokrati får styrke og vokser gennem tætte, gensidige forbindelser mellem borgere, de lokale byrådsmedlemmer og lokalrådene. Engagement og viden om lokale forhold over en bred kam er det, der får forbindelserne til at vokse, siger Henrik Jacobsen. mette