Det sociale medie Twitter skal skabe opmærksomhed om uddannelsen som politibetjent. Man kan få et indblik i Nicklas’ hverdag som politistuderende i Midt- og Vestjyllands Politi, når han tweeter fra sin vagt 26. oktober kl. 15-23. En vagt som foregår med udgangspunkt fra stationen i Silkeborg.

På patrulje: Politielev tweetter fra stationen i Silkeborg

Søren Nielsen 

For at give et indblik i en politielevs hverdag vil den politistuderende Nicklas torsdag eftermiddag og aften tweette fra sine opgaver i Silkeborg

SILKEBORG Du har mulighed for at komme helt tæt på en politielevs hverdag i Silkeborgs gader, hvis du torsdag fra klokken 15 til 23 følger med på Midt- og Vestjyllands Politis Twitter-profil.

Her kan du følge eleven Nicklas, som den dag møder ind på job på den lokale politistation i Silkeborg.

Formålet er at give et indblik i, hvordan en helt almindelig hverdag ser ud for en politistuderende i praktik. Det kan måske inspirere andre til at vælge uddannelsen som politimand.

- Noget af det fedeste ved at uddanne sig i politiet er, at jeg allerede på første dag i praktikken kom ud på rigtige politiopgaver på gaden sammen med erfarne kolleger. Og jeg gør en forskel for helt almindelige mennesker, som har brug for politiets hjælp. Jeg kan ikke redde hele verden, men jeg kan gøre en indsats. Jeg har gemt et gammelt skolehæfte fra 6. klasse, hvor jeg skrev en stil om, at jeg ville være politibetjent, når jeg blev voksen. Nu bliver drømmen til virkelighed, siger Nicklas i en pressemeddelse.

Tiltaget er en optakt til næste ansøgningsfrist ved politiskolen den 1. december og skal skabe opmærksomhed om uddannelsesmulighederne i politiet.

- Vi har brug for dygtige aspiranter med modet, viljen og evnen til at arbejde for et trygt og sikkert samfund. Vi håber, at vi gennem et indblik i politielevernes hverdag hos os kan motivere flere stærke unge mænd og kvinder med de rette kompetencer til at søge om optagelse, siger Michael Tykgaard, leder af HR-afdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi.