Ny rekord: Jyske Bank lander milliard-resultat på ni måneder

Søren Nielsen 

Silkeborg-banken leverer et flot regnskab sammenlignet med samme periode sidste år. Udbytte til aktionærer kan være på vej

SILKEBORG Jyske Bank kommer ud af årets første ni måneder med et resultat før skat på lige over tre milliarder kroner mod 2,4 milliarder kroner i samme periode i 2016.

Helt præcist blev resultat på 3.025 mia. kroner før skat. Det viser selskabets regnskab, der blev offentliggjort onsdag morgen.

Det er især stigende gebyrer og flere boliglån, der bidrager positivt til resultatet.

Ifølge bankens ordførende direktør, Anders Dam, er der især to faktorer, der spiller ind på det voksende resultat:

- Resultatet er primært opnået ved stigende gebyrer og stigende bankboligudlån, der har understøttet en stabil nettorenteindtjening, siger han i regnskabet.

- Hertil kommer en tilbageførsel af nedskrivninger og en vækst i beholdningsresultatet, lyder det.

Boligkundernes bank
I det hele taget mener Anders Dam, at Jyske Bank præsterer godt over for boligkunderne.

Tidligere var det kun de såkaldte hel-kunder, der kunne få boliglån gennem Jyske Bank. Men ved halvårsresultatet blev det også muligt for del-kunderne.

- Salget af bankboligudlån fortsætter i et godt tempo og udgør nu ca. 93 mia. kr. Udviklingen er understøttet af det seneste tiltag, der tilbyder ens boliglånspriser til del- og helkunder. Det har indtil nu medført en stigning i antal bestilte vurderinger pr. dag på 30-40 pct. Jyske Bank forventer derfor at fastholde en højere vækst end markedet i såvel 2017 som 2018, siger Anders Dam, der ikke tøver med at kalde dagens regnskab for det bedste perioderesultat nogensinde.

Udbytte på vej
Hvad nedskrivninger angår, er der i år til dato tilbageført 314 millioner kroner, fordi en række problematiske erhvervskunders økonomi er blevet så meget bedre, at det igen er realistisk, at de kan betale deres lån tilbage.

Knap halvdelen af de tilbageførte erhvervsnedskrivninger relaterer sig til landbrug.

Der er også positivt nyt for aktionærerne, der kan se frem til udbytte.

Det er nemlig bestyrelsens hensigt at indstille et ordinært udbytte på 5,85 kr. pr. aktie for regnskabsåret 2017 ved den ordinære generalforsamling i marts 2018.