Det var en fysisk hård kamp med mange hårde dueller, da Silkeborg-Voel tog imod FC Midtjylland. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Voel-motoren løb tør i pokalbrag

Peter A. Sørensen 

Kvindernes Final-4 i Silkeborg bliver uden deltagelse af Silkeborg-Voel KFUM. Naborivalerne fra FC Midtjylland var for stor en mundfuld

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel KFUM er ude af pokalturneringen og kommer dermed ikke med i kvindernes Final-4, der afvikles i Jysk Arena. Onsdag aften vandt rivalerne fra FC Midtjylland i Silkeborg med 22-24 efter 12-11 ved pausen.

Hjemmeholdet var ellers på vej til at gentage overraskelsen fra sidste tirsdag i ligaen, men Voel-motoren løb tør for benzin, og så scorede holdet kun tre mål på 20 minuter fra slutningen af første halvleg og indtil et lille kvarter af anden halvleg.

Første halvleg blev i store perioder en hæsblæsende affære. Gæsterne kom på 3-5, men så kom Voel-toget i fart, og ved 12-8 lignede det en ny sejr over rivalerne.

Fire måls-føringen kom især på grund af endnu en forrygende indsats af keeper Sofie Bonde, der stod med en redningsprocent på 45.

Det var 10 procent højere med 10 minutter igen af første halvleg, men så kom der grus i maskineriet hos hjemmeholdet, så pauseføringen blev reduceret til 12-11.

I anden halvleg gik gæsterne et gear op, mens Voel-holdet fortsat havde problemer med at score - blandt fordi Sabine Englert i FCM-målet fik vist sin høje klasse, og Louise Burgaard hamrede bolde i kassen. Det ændrede stillingen til 14-17.

Ved 15-19 lignede det en afgørelse, men Voel-holdet var tæt på at nå op til sidst og kom på 22-23, inden Veronika Kristensen lukkede kampen i de sidste sekunder.

Kampen blev indledt med mindeord og en klapsalve til den mange-årige Voel-ildsjæl Evan Johansen, der afgik ved døden mandag aften.