Det var på denne strækning på Århusvej, at en 41-årig kvinde fra Gjern blev udsat for, at der blev trillet store kampesten mod hendes bil. Nu har en mand også anmeldt, at han var udsat for det samme. Politiet vil gerne høre fra vidner. Foto: Brian Holst

Livsfarligt: Unge trillede sten ud foran bilist på Århusbakken

Adam Haff 

Politiet leder efter gerningsmænd, der trillede store sten mod bil på Århusbakken

SILKEBORG En 41-årig bilist fra Gjern slap fredag fysisk uskadt fra en voldsom oplevelse, da hun kørte i bil på Århusbakken i Silkeborg.

På skråningen ved sygehuset trillede der flere sten mod hendes bil, som også blev ramt. Heldigvis kom kvinden ikke noget fysisk til, fortæller politiet i Silkeborg.

Det var tre store drenge på anslået 15-17 år, der trillede stenene ned ad skrænten:

- Kvinden undgik de to af stenene, men den tredje kunne hun ikke undslippe. Den ramte ned på vejen under bilen og kilede sig fast mellem bilen og vognbanen, siger kriminalkommissær Bent Riber Nielsen.

Stenene var store og »kampestens-agtige«. Og altså så store, at mindst den ene altså ikke kunne være under en bil. Hvis stenene havde ramt gennem en af bilens ruder kunne bilisten være blevet livsfarligt kvæstet.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der bemærkede noget i området. Den farlige episode skete cirka klokken 11.45, oplyser Bent Riber Nielsen.

De seneste par år har der været mange hændelser med folk, der har kastet sten ned på kørebaner. Den mest alvorlige sag stammer fra sidste år, hvor en tysk familie fik smadret sin tilværelse.

En eller flere ukendte drabsmænd kastede en tung betonsten ned fra en bro over en motorvej. Det slog moderen ihjel og invaliderede faderen slemt. I bilen var også parrets lille dreng.

Også i Silkeborg er der før blevet kastet sten mod biler. Det skete på motorvejen 22. august, hvor en gruppe unge på mellem 15 og 18 år kastede en sten ned mod en vagtmand, der kørte i bil på den endnu uåbnede motorvej.

Hvis gerningsmændene bag stenkastene på Århusvej bliver fundet risikerer de en lang fængselsstraf, fordi stenkast kan have så alvorlige konsekvenser.