Silkeborg-direktør klar til at sende Svanekøkkenets moder på børsen

Ejeren af de kendte køkkener Svane Køkkenet og Tvis Køkkener, TCM Group, vil børsnoteres i København

FINANS Ejeren af Svane Køkkenet og Tvis Køkkener, TCM Group, vil børsnoteres på Københavns børs.

Det oplyser gruppen i en meddelelse via børsen.

TCM Group er nordens tredjestørste køkkenproducent og omsatte i de første ni måneder af 2017 for 602,3 millioner kroner. Det blev til et driftsresultat på 56 millioner kroner.

- TCM Group har en meget stærk markedsposition, som bygger på vores fokus på innovation og på dansk designede og producerede køkkener af høj kvalitet til rimelige priser. Siden 2010 er vi vokset både organisk og ved opkøb. I den periode har vi forbedret vores lønsomhed væsentligt, og vi har klare planer for vores fortsatte vækst, skriver administrerende direktør Ole Lund Andersen i regnskabet.

Ole Lund Andersen har været direktør i selskabet siden 2008. Før det var han ansat i Tvilum-koncernen. Han bor stadig i Silkeborg og er medejer af virksomhederne.

Selskabet er ejet af kapitalfonden IK Investment Partners, der købte selskabet i 2016. Det oplyses, at børsnoteringen går ud på, at kapitalfonden vil af med sine aktier.

Der vil dermed ikke komme nye penge ind i selskabet fra børsnoteringen. Ledelsen i selskabet kan dog forvente at tjene penge, da den ejer aktier i selskabet.

TCM Group er trods sit internationale navn meget forankret i Danmark. Hovedparten af produktionen af køkkener foregår på fabrikker i byerne Tvis og Aulum.

Det sker via kendte brands som Svane Køkkenet og Tvis Køkkener, men også mindre kendte som Nettoline og Kitchn.

- Hensigten er, at de forskellige brands samlet skal dække det fulde prisspektrum.

- Foruden at dække prissegmenter betjener TCM Group såvel B2C (business to consumer) - som B2B (business to business) segmentet, hvori indgår almene boligforeninger, ejendomsudviklere og byggefirmaer, skriver TCM Group.

Det indikeres ikke i meddelelsen, hvilken værdi TCM Group mener, man bør have.

/ritzau/