Jette Gregersen fra Gjern er en af de 21 kvinder, der først blev frikendt for kræft for så et par måneder efter at få at vide, at hun alligevel var syg. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Lægesjusk: 21 midtjyske kvinder har alligevel brystkræft

Marianne Brink 

Region Midtjylland har fundet frem til 21 kvinder med brystkræft i et sikkerhedstjek af en enkelt læges undersøgelser

GJERN/VIBORG 3600 kvinder i Region Midtjylland fik tilbud om et sikkerhedstjek, da det i juni blev opdaget, at en enkelt overlæge på Viborg Sygehus ikke havde gennemført brystkræft-undersøgelser, som reglerne foreskriver det.

De fleste af kvinderne kan ånde lettet op, men ikke mindre en 21 kvinder har fået den nedslående besked, at de har brystkræft. En diagnose, som overlægen i første omgang havde frikendt dem for.

Kvinderne er nu i behandling, oplyser lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt, Hospitalsenhed Midt.

- -Jeg har ikke ord for den situation, som disse 21 kvinder og deres familier nu står i. Vi er dybt berørte af situationen og er blevet bekræftet i, at det var korrekt at tilbyde de ekstra sikkerhedstjek, siger han.

Med samtykke fra patienterne har Regionshospitalet Viborg anmeldt alle 21 sager til Patienterstatningen.

Der skal man nu vurdere, om der er sket en skade. En skade kan eksempelvis være, at den forsinkede diagnose gør, at sygdommen er langt mere fremskreden, end den burde have været. Patienterstatningen vurderer også, om kvinderne har krav på erstatning.