Marienlund er et af fire sundheds-byggerier, der er nomineret til prisen Årets bedste sundheds-byggeri 2017.

Marienlund indstillet til pris

Kenneth Husum 

Nyt plejecenter er et af fire nye byggerier, der er nomineret til pris

SILKEBORG Mange spændende sundhedsbyggerier skyder op rundt om i landet i disse år. Og konference- og eventvirksomheden Nohrcon sætter med prisen Årets bedste sundhedsbyggeri fokus på dem, som har gjort det ekstra godt. Fire projekter er nomineret, og Marienlund Plejecenter i Silkeborg er ét af dem.

Marienlund, som Årstiderne Arkitekter står bag, består af 120 demensvenlige boliger, hvor 96 boliger er almindelige plejeboliger og 24 boliger til ældre udviklingshæmmede.

De første borgere flyttede ind i marts 2017.

I præsentationen af Marienlund er der fokus på livskvalitet og velfungerende arbejdsforhold for medarbejderne. Målet er at kombinere det bedste fra den selvstændige bolig med plejecentrets tryghed og dermed skabe rammer for et godt hverdagsliv.

Eksempler på det er blandt andet: Loftsliftene er monteret, så de kun er synlige, når de bruges. På den måde føles boligen som et rigtigt hjem. Liftene kan samtidig køre mellem badeværelse og stue, og det gør arbejdsdagen lettere for medarbejderne.

Boligerne har fleksible vægge og køkkenmoduler, der gør det muligt at indrette og opdele boligen efter ønsker og behov.

Et badeværelse på skinner gør det muligt at tilpasse toilet og håndvask efter den enkeltes behov.

Lyset i boligen kan styres, så det følger døgnets lysrytme. Dette giver blandt andet borgere med demens en roligere døgnrytme.

For at skabe liv på tværs af huset er Marienlund indrettet med fire aktivitetsrum; et herreværelse, et sanserum, et velværerum med bad og et velværerum, der stimulerer mentale funktioner.

Prisen for Årets sundhedsbyggeri 2017 bliver uddelt på Nohrcons konference om byggeri af fremtidens plejebolig 8. november 2017.