Michael V. Knudsen og resten af BSV kom på overarbejde i Esbjerg. Foto: Flemming Heiberg

BSV sled sig til smal sejr i Esbjerg

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg havde problemer mod Ribe-Esbjerg, men Peter Bredsdorff-Larsens mandskab rejste sig og er tilbage på førstepladsen

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg spillede sig onsdag aften op på førstepladsen i ligaen med en udesejr i Blue Water Dokken, hvor Ribe-Esbjerg indkasserede et nederlag på 27-30.

Kampen fik en ganske lige indledning, hvor de to mandskaber skiftedes til at score, og efter godt 11 minutters spil udlignede indskiftede Jesper Nøddesbo til 6-6 på sin første aktion i opgøret.

I den efterfølgende periode havde BSV’erne store problemer i begge ender af banen, og Ribe-Esbjerg udnyttede udfaldet til at bringe sig i front med 11-6.

Det var først, da unge Oliver Larsen afløste førstekeeper Søren Rasmussen, at gæsterne fik arbejdet sig tilbage i opgøret. U18-keeperen blev noteret for tre redninger frem mod pausen, hvor BSV’erne samtidig fik gang i kontrafasen, og i første halvlegs sidste sekund kunne Sebastian Skube reducere til 14-13.

I begyndelsen af anden halvleg fik Ribe-Esbjerg slået et nyt hul og bragte sig foran med tre mål, men efter et par redninger fra Søren Rasmussen kom BSV tilbage på omgangshøjde. Udligningen blev dog først en realitet efter små 42 minutters spil, hvor Stefan Hundstrup scorede på kontra, og få øjeblikke senere gjorde en velspillende Jesper Nøddesbo ham kunsten efter, og så var BSV’erne i front med en enkelt pind ved stillingen 20-21.

Gæsterne kæmpede hårdt for at slå et afgørende hul, men Ribe-Esbjerg fightede flot for sagen. 10 minutter før tid kunne Sebastian Skube dog sende gæsterne foran med tre ved scoringen til 22-25.

Ribe-Esbjerg kæmpede sig tilbage i slutfasen, men BSV’erne bevarede føringen via flere vigtige redninger fra Søren Rasmussen, der således fik revancheret en skidt første halvleg. BSV-føringen nåede til sidst op på fire mål, men i værternes sidste angreb fik kampens helt store profil, Jacob Holm, reduceret til slutresultatet 27-30 med sin 12. scoring.