Johnny Rawls kommer til Silkeborg på sin første danmarksturné fredag aften.

Blues og soul i verdensklasse

Christian Kloch Larsen 

Blueslegenden Paul Lamb og soulstjernen Johnny Rawls i Kedelhuset fredag aften

MUSIK B´Sharp inviterer fredag aften til »blues´n soul night« i Kedelhuset med to internationale topnavne.

Bluesmusikken bliver leveret af engelske Paul Lamb and The Kingsnakes, som blueselskere i Silkeborg vil huske fra tidligere besøg i byen.

Paul Lamb har vundet alt, hvad der er værd at vinde af priser inden for bluesverden, og er optaget i British Blues Awards Hall Of Fame i fornemt selskab med Eric Clapton, Peter Green og John Mayall.

Stor soulsanger
For soulafdelingen står amerikanske Johnny Rawls, som regnes for en af de helt store soulsangere.

Han er 66 år og født i Mississippi, og med koncerten i Kedelhuset fredag aften gæster han for første gang Danmark med sit otte mand store, internationale orkester - The London Horns - med musikere fra Tyskland, Italien og England.

Johnny Rawls er måske ikke så kendt herhjemme, men indenfor soulmusikken er han en af de helt store. Han turnerer konstant med over 200 koncerter om året på spillesteder og store festivaler rundt om i verden, og er en meget alsidig herre.

Ud over at være en fantastisk sanger, spiller han også lead og basguitar, keyboards, opg så er han tilmed sangskriver og producent.

Men fredag aften i Kedelhuset vil man dog mest kunne lytte til hans store soulstemme, som har udløst nomineringen og flere priser indenfor soul-genren.

Her på kulturredaktionen er vi både til heftige bluesrytmer og smittende soulmusik, så derfor er B’Sharps »Blues’n soul night« i Kedelhuset denne uges anbefaling.