Young woman in a polling booth in the electorate casting their vote

15 valgmøder for unge i Silkeborg

Jesper Rosenquist 

På mandag begynder det første af 15 debat-arrangementer, hvor unge vælgere kan møde byråds-kandidaterne

SILKEBORG De unge førstegangsvælgere på ungdomsuddannelserne i Silkeborg, får rig lejlighed for at møde nogle af kandidaterne til byrådsvalget.

Silkeborg Kommune arrangerer nemlig som en del af kampagnen »beStem Silkeborg« 15 debatarrangementer på byens ungdomsuddannelser.

Formålet med valgarrangementerne er, at de unge kan møde politikerne, og politikerne kan møde de unge og debattere de emner, de unge synes er vigtige. ValgTouren er et led i at give de unge større viden om og interesse for lokalpolitik og kandidaterne til kommunalvalget.

Valgforskning viser, at de unges viden om og interesse for lokalpolitik er relativt lille. Det skal ValgTouren være med til at ændre på ved at give de unge viden, så de har en bedre forudsætning for at stemme.

Alle partier til stede
Ved hvert valgarrangement er repræsentanter fra alle opstillede partier inviteret til at tage del i debatten med de unge. Valgarrangementerne giver mulighed for, at de unge kan diskutere emner, de synes, der er relevante, med lokalpolitikerne.

Demokratiprojektet »beStem Silkeborg« bruger rollemodeller og viden fra valgforskning og adfærdsforskning til at få flere, især unge under 30 år, til at gå i stemmeboksen til kommunalvalget 21. november 2017.

Udover ValgTouren kan de unge blive klædt på med mere viden om valget på »beStem i Silkeborg’s« hjemmeside, hvor de kan »Surfe et parti« og tage kandidattesten.