PC keyboard closeup

Fup-mail snyder forening for 34.000 kroner

Adam Haff 

Politiet advarer mod fup-mails. Senest har svindlere lokket lokal kasserer til at overføre penge til en udenlandsk bank

SILKEBORG Fra tid til anden advarer politiet mod svindlere, der via fup-mails forsøger at lokke penge ud af andre. Nu benytter politiet i Silkeborg et konkret bedrageri til at gentage advarslerne.

For 14 dage siden blev en silkeborgensisk idrætsforening lokket til at overføre cirka 34.000 kr. til en udenlandsk bank. Og pengene er tabt, fortæller politikommissær Bent Riber Nielsen. Han oplyser, at kassereren i idrætsforeningen modtog en mail, der så ud som om, at den var sendt fra foreningens formand. I mailen bad formanden kassereren om at straks-overføre 4520 euro til en bank i England. Og det gjorde kassereren så. Senere stod det klart, at foreningen var blevet svindlet.

Man skal være særlig påpasselig, hvis man bliver bedt om at foretage en straks-overførsel af penge. Det kan være udtryk for et svindelnummer. I nogle tilfælde skal man helt ignorere henvendelser og end ikke klikke på links i de modtagne mails. I andre tilfælde kan det være en god idé at give afsenderen et kontrolopkald, hvis altså man kender afsenderen.

- Vi vil gerne advare om, at der cirkulerer mange falske mails. Hvis man modtager mails, der handler om noget med penge, så bør man kontrollere, om det nu også kan passe. Det kan være ved at ringe til afsenderen eller at spørge ind til noget, man ved, at vedkommende bør kunne svare på, siger Bent Riber Nielsen.