Mate Vatsadze sikrede SIF det ene point. Foto: Martin Ballund

Indskiftet angriber sikrede SIF det ene point

Michael Helligsø 

Kort før tid sørgede Mate Vatsadze for udligningen mod AC Horsens

FODBOLD Det lignede længe sæsonens 10. nederlag for Silkeborg IF, der fredag aften tog imod AC Horsens på hjemmebane.

Men fem minutter før tid dukkede indskiftede Mate Vatsadze op ved bageste stolpe, og den georgiske angriber scorede til slutresultatet 2-2 på en råkold aften på Jysk Park.

Det resultat kunne der ikke siges meget til efter en anden halvleg, hvor SIF jagtede udligningen og også kom frem til et par gode muligheder.

Det var også værterne, der åbnede scoringen i det 27. minut. Robert Skov sendte et farligt indlæg i feltet, hvor Simon Jakobsen lagde bolden af til Marc Rochester, der sparkede bolden sikkert i nettet. Samme Rochester havde yderligere et par gode chancer før pausen.

Inden føringsmålet kunne AC Horsens dog også nemt være kommet foran, da Hallur Hansson brændte en friløber på Thomas Nørgaard efter en stor fejl af Simon Jakobsen, der gled i forsvaret.

Men kort efter SIF’s scoring kunne gæsterne juble. Pludselig var SIF-forsvaret spillet helt tyndt, og ved bageste stolpe flugtede Jonas Thorsen flot Mikkel Qvists indlæg i mål.

Det lignede uafgjort ved pausen, men i sidste minut af første halvleg kom AC Horsens foran, da Simon Okosun stod fri efter en dødbold, som er en af gæsternes helt store styrker.

Efter pausen trak AC Horsens sig tilbage, mens SIF pressede på for en udligning.

En særdeles aktiv Marc Rochester brændte en kæmpe chance efter fine kombinationer, mens Jens Martin Gammelby skød forbi i en ellers god position.

Og bedst som det lignede det andet nederlag i træk til SIF, dukkede Mate Vatsadze op efter flot forarbejde fra Jens Martin Gammelby.

Det blev kampens sidste mål, selv om AC Horsens i det tredje overtidsminut var ved at snuppe sejren, da et skud strøg lige forbi mål.

2787 tilskuere overværede kampen på Jysk Park.