»Moondog« er en forestilling med levende musik og en kæmpe hund på scenen.

Månehund åbner festival

Tysk dukketeater-forestilling åbner årets »Festival of Wonder«

TEATER Silkeborg Dukketeaterfestival åbner med en skandinavienspremiere nærste torsdag, når Schauspielhaus Bochum og Fidena Festival åbner festivalen med forestillingen »Moondog - The Viking of 6th Avenue« i Jysk Musikteater. Forestillingen bygger på den musik, som Louis Thomas Hardin - bedre kendt som »Moondog« - komponerede gennem sin karriere og indtil sin død i 1999. Louis Thomas Hardin blev født i USA. Han blev blind som 16-årig ved en ulykke, men alligevel lykkedes det ham at få en karriere som komponist, udøvende musiker og opfinder at flere helt specielle slagtøjsinstrumenter.

Han opholdt sig hver dag i New York på 6th Avenue sammen med sin hund og ofte var han iført et vikingekostume. Han var optaget af den Nordiske mytologi, men også af den klassiske musik og jazz. Han fik siden nære relationer til og samarbejde med - så vidt forskellige personer som David Bowie, Philip Glass og Charlie Parker. Senere flyttede han til Tyskland, hvor hans værker blev opført både i klassiske og i jazz miljøer.