PHOTOPQR/C. PRIGENT/LE TELEGRAMME; MORLAIX LE 06/11/02

Få testet din risiko for diabetes

SILKEBORG Det anslås, at over 900 i Silkeborg har type 2-diabetes uden at vide det. Men på Verdens Diabetesdag, der er på tirsdag den 14. november, kan alle få testet deres risiko for at udvikle type 2-diabetes. Uden behandling er diabetes livsfarlig, og derfor opfordrer Diabetesforeningen alle til at lade sig teste.

Udover, at der statistisk set er over 900 personer i Silkeborg Kommune, der går rundt med type 2-diabetes uden at vide det, skønnes det, at 4725 er på vej til at udvikle sygdommen.

3150 har allerede diagnosen.

Type 2-diabetes udvikler sig typisk så langsomt, at mange ikke mærker det. Hvis man går rundt for længe med ubehandlet diabetes, forøges risikoen for at få alvorlige følgesygdomme som blodpropper, blindhed, nyresvigt og fodsår, som i værste tilfælde kan ende med amputation.

I Silkeborg er det på tirsdag muligt at få test og at få vejledning om, hvordan man forebygger, og hvordan man lever godt med sygdommen tre steder.

Om formiddagen er det i Sundhedshuset, Toldbodgade 29-31, samt på Silkeborg Svaneapotek på Torvet. Om eftermiddagen er det på Ørneapoteket, Vestergade 9. I Sundhedshuset er der også smagsprøver på diabetesvenlig mad og idéer til træning.

Viser testen, at man har høj risiko, vil man blive anbefalet at søge læge.