Stine Skogrand blev præsenteret for et direkte rødt kort i slutningen af første halvleg. Foto: Martin Ballund

Silkeborg-Voel tabte drama efter tynd udvisning

Mathias Hove Andersen 

Stine Skogrand blev udvist, da Silkeborg-Voel formøblede en føring på fem mål mod TTH Holstebro

HÅNDBOLD Tirsdag aften kunne Silkeborg-Voel spille sig op på ottendepladsen i ligaen med en hjemmesejr over TTH Holstebro, men værterne tabte 25-26 efter en spændende og dramatisk kamp i Jysk Arena, og holdet indtager fortsat den uønskede niendeplads, som ikke giver adgang til slutspillet.

Opgøret fik en målfattig indledning, hvor hjemmeholdet stod solidt i defensiven, og efter fem minutters spil kunne Rikke Iversen sende Silkeborg-Voel på 2-0. Gæsterne kom dog hurtigt tilbage på omgangshøjde, og den efterfølgende periode var præget af hektisk spil fra de to hold, som byttede mål frem til stillingen 5-5.

Silkeborg-Voel fik dog skabt et nyt forspring, og efter et kvarters spil måtte gæsterne tage timeout ved stillingen 7-5, som var resultatet af et par hurtige scoringer fra Sofie Bæk Andersens hånd. I det efterfølgende angreb slog playmakeren til igen, og i kølvandet på Stine Bondes tredje redning kunne Hege Bakken Wahlquist gøre det til 9-5, inden Rikke Iversen bragte føringen op på fem mål.

Kontroversielt kort
Det så meget lovende ud, da Sofie Bæk Andersen efter godt 22 minutters spil sendte sin sjette scoring i nettet til stillingen 12-7, men gæsterne arbejdede sig tilbage i opgøret, og med 11 sekunder tilbage af første halvleg blev Stine Skogrand præsenteret for et direkte rødt kort.

Voel-profilen generede ganske vist gæsternes Inger Smits i skudafviklingen, hvilket sendte TTH-spilleren i gulvet, men kontakten var begrænset, og udvisningen lignede mildest talt en hård dom.

Umiddelbart inden pausen kunne TTH reducere til 13-12, og alt var derfor åbent inden anden halvleg.

Afgjort til sidst
TTH Holstebro fik hurtigt bragt balance i regnskabet, og 10 minutter efter pausen var Silkeborg-Voel bagud med 16-17. Syv minutter senere kunne Jette Hansen, der fik comeback i Stine Skogrands fravær, dog udligne til 20-20.

Dramaet fortsatte, og 11 minutter før tid måtte topscorer Sofie Bæk Andersen modtage længerevarende behandling efter en scoring, hvor det så ud til, at playmakeren fik krampe. Voel-spilleren måtte hjælpes fra banen, og bredden i den i forvejen tynde bagkæde blev således yderligere svækket.

Med otte minutter tilbage på uret var Silkeborg-Voel atter i front, da Rikke Iversen gjorde det til 22-21, og i det efterfølgende angreb udbyggede Anna Sophie Okkels føringen til to mål. TTH kom dog hurtigt tilbage på 23-23, selvom Sofie Bæk Andersen returnerede til banen. 24 sekunder før tid tog gæsterne timeout ved stillingen 25-25, og her scorede Inger Smits kampens sidste mål.