En magisk teaterweekend

Christian Kloch Larsen 

Silkeborg Dukketeaterfestival byder på næsten 100 forestillinger på højt internationalt niveau i de kommende dage

DUKKETEATER Ni danmarkspremierer - hvoraf fire forestillinger ikke tidligere har været vist i Skandinavien.

Det byder programmet på, når der i de kommende dage igen er international dukketeaterfestival i Silkeborg.

Det trykte program breder sig over 72 sider og indeholder op mod 100 forestillinger med teatertrupper fra store dele af verden, samt de bedste dukketeatre man kan byde på herhjemme.

Der er to kategorier for festivalen. En afdeling med familieforestillinger og så forestillinger, som udelukkende er for voksne. Det gennemgående tema for forestillingerne er »dukketeater og levende musik på tværs af grænserne«.

Levende musik er der i den store åbningsforestilling »Moondog - the Viking of 5th Avenue« med Shauspielhaus Bochum fra Tyskland. I forestillingen, som indgår et strygeorkester og en kæmpe hund, som bliver styret med en kran.

Den anden gigantforestilling er Forman Brothers wild westshow, »Deadtown«, som er så stor og speciel, at den kræver sin egen teaterbygning med plads til 250 publikummer, som bygges op på Havnen til dukketeaterfestivalen i Silkeborg.

Ud over de mange forestillinger på scenerne rundt om i byen og på skoler i hele kommunen byder festivalen i år også på dukkeværksted, udstilling i Jysk Musikteater, workshops og foredrag.

Festival of Wonder i Silkeborg er en af Europas førende dukketeaterfestivaler. Teaterkunstnere var hele verden kommer her i weekenden til Silkeborg for at opleve dukkerteater på et højt internationalt niveau.

Festivalen finder sted hvert andet år, så her fra kulturredaktionen lyder denne uges varme anbefaling og store opfordring - gå nu ikke glip af de magiske oplevelser.