Foto: Jens Anker Tvedebrink

Silkeborg kommer i adventure-eliten

Brian Holst 

I 2018 bliver Silkeborg vært for det første, internationale Adventure Race, der afvikles på dansk grund

SILKEBORG De seneste tre år har eventyr-løbet, Yeti Adventure Challenge, i Silkeborg været lidt af en folkefest med blandt andet kronprinsebesøg og senest besøget fra Riising og mor, der var gennem strabadser i Silkeborg.

Nu er Yeti Adventure Challenge klar til at tage næste skridt i sin udvikling. Det fortæller indehaveren af Yeti i Silkeborg, Erik Møller. Silkeborg bliver nu start og målområde for nogle af Europas sejeste udholdenhedsatleter, når Yeti Adventure Challenge 2018 bliver inkluderet på den europæiske løbskalender, Adventure Race Euro Series.

- Det bliver dermed de bedste hold på kontinentet i adventure race, der kommer til Silkeborg for at dyste og hente point til, at Europas bedste adventure cace hold kåres i efteråret 2018, fortæller Erik Møller.

Det internationale løb strækker sig typisk over to-fire døgn, nonstop, hvor deltagerne med kort og kompas løber, cykler og padler sig frem. Andre afdelinger afvikles blandet andet gennem Ruslands ødemark, på spanske strande og over polske sletter. Nu kommer løbet også til Søhøjlandet.

Det er Silkeborg Orienteringsklub, der i samarbejde med en styregruppe af private og offentlige interessenter har været med til at få løbet til Danmark.

- Vi har skabt et løb af høj kvalitet og samtidig arbejdet målrettet. Vi har lagt flere lag på år for år, og det har givet resultat i kraft af, at vi nu er kommet med i Adventure Race Series. Men vi vil gerne udvikle løbet endnu mere siger Erik Møller.

Han håber, at Silkeborg om ganske få år kan blive vært for et EM eller VM i disciplinen »eventyr-løb«.

Yeti Adventure Challenge Silkeborg skal afvikles fra 16. - 19. august 2018, og når det er Europas sejeste udholdenhedsatleter, der skal udfordres, er Silkeborg og omegn trods alt ikke stor nok.

Derfor vil ruten i 2018 komme til at inddrage store dele af Jylland, så distancen kommer op i nærheden af 400 kilometer.

Som det har været tilfældet de foregående år er Yeti Adventure Challenge dog ikke kun for eliten af ekstremsportsudøvere.

Der er distancer på alle motionsniveauer og alle med en cykel, et kompas og to venner har mulighed for at stille op.