Skoler hjælper unge ud af hashmisbrug

Kenneth Husum 

Erhvervs og produktionsskoler i seks kommuner har eltaget i forsøg

SILKEBORG Seks kommuner har forsøgt sig med gruppeforløb på erhvervs- og produktionsskoler til elever, der har hashmisbrug. Over halvdelen stopper med at ryge hash eller halvere misbruget.

Silkeborg Produktionshøjskole er en af de skoler, der har haft succes med projektet Way In.

Der er gode resultater af gruppeforløbene, skriver Socialministeriet i en pressemeddelelse.

Skoler i seks kommuner, Odense, Brøndby, Lolland, Silkeborg, Tårnby og Vesthimmerland, har været med i forsøget, hvor de har samarbejdet med kommunen om at opspore og tilbyde gruppeforløb til de unge ude på skolerne.

82 pct. af de unge gennemfører gruppeforløbet, og 62 pct. af dem er den følgende måned enten helt holdt op med at ryge hash eller har halveret forbruget. Og 75 pct. siger, at de trives bedre.

- Det er afgørende, at vi griber de unge, der har problemer med hash og andre stoffer, inden de er nået ud i et misbrug. Når det sker, har det store konsekvenser både for den enkelte og for samfundet. Derfor er det rigtig positivt, at det virker, når kommunen og erhvervs- og produktionsskolerne ved fælles indsats hjælper de unge. En stor del af de unge lægger hashen på hylden, og det er godt for dem og for alle de andre på uddannelsen, siger børne- og socialminister Mai Mercado.

Målgruppen for forsøget har været unge, der er indskrevet på en erhvervsskole eller en produktionsskole, og som har et problematisk forbrug eller ikke behandlingskrævende misbrug af primært hash. I alt har 405 unge deltaget i forsøget.