Brian Flink Pedersen ses her i sving under årets Food Festival i Aarhus. Her vandt han og Pølsemageriet prisen for Danmarks bedste gourmet-hotdog foran 20 andre kokke, herunder to Michelin-kokke. Foto: Rasmus Hansen

Lækker gourmet hotdog skal støtte lokal kvindes skole i Tanzania

Søren Nielsen 

Du kan støtte projektet. Brian Flink Pedersen fra Pølsemageriet producerer eksklusive hotdogs til fordel for en vandboring hos en skole i Tanzania. Forsalg gennem Midtjyllands Avis

SILKEBORG Indehaveren af virksomheden Pølsemageriet, Brian Flink Pedersen, har travlt med at forberede salget af 1000 eksklusive gourmet- hotdogs, som skal spises på den store handelsdag Black Friday den 24. november i et telt på Torvet.

Indtægterne fra salget af de mange hotdogs skal ubeskåret gå til skolen Katempris, der ligger i Tanzania.

Skolen er opført af Anne Juel Katabaro, der sammen med sin afrikanske mand er drivkræfterne bag den lille skole, der er opstået af det bare ingenting, og som i dag har 98 elever.

Anne Juel Katabaro er opvokset i Sejs-Svejbæk. Det samme er pølsemager Brian Flink Pedersen, der kender Anne Juel Katabaro og hendes familie fra sin skoletid.

Brian Flink Pedersen har i de senere år via Facebook og andre steder fulgt med i Anne Juel Katabaros store arbejde med sit skoleprojekt.

Det har fascineret ham, at Anne Juel Katabaro har valgt at bruge sit liv på at skabe et godt skoleliv for de afrikanske børn, der kommer fra fattige kår.

- Jeg fandt ud af, at Anne og skolen havde brug for en vandboring. Det er meget vigtigt for dem, fordi de lige nu skal bruge penge på at købe vand. De penge kunne i stedet være brugt på undervisning. Derfor opstod ideen om, at jeg gerne vil lave en begivenhed, som kan yde et bidrag. Målet er at indsamle 100.000 kroner, som vandboringen koster, fortæller Brian Flink Pedersen.

Eksklusivt produkt
Han har gennem de senere år haft stor succes med at lave velsmagende hotdogs.

Det er Pølsemageriet også prisbelønnet for flere gange, og seneste eksempel er fra september, hvor han modtog prisen for Danmarks bedste gourmet-hotdog ved Food Festivalen i Aarhus. Her slog han 20 topkokke fra hele landet.

Abonnenter af Midtjyllands Avis har mulighed for at købe hotdoggen i forsalg til en pris på kun 200 kroner for to hotdogs inklusiv to specialfremstillede grill-øl fra Grauballe Bryghus, der også støtter eventen.

Selve bespisningen vil ske fra kl. 18.00 til 20.00 i et telt, som er stillet til rådighed af Jysk Festudlejning.

Forslaget af hotdog-billetter hos Midtjyllands Avis begynder mandag den 13. november og løber frem til tirsdag den 21. november.

Som de første til at spise hotdogs er i øvrigt den nuværende borgmester Steen Vindum (V) samt håndboldspillerne Michael Knudsen og Nicolai Markussen fra Bjerringbro-Silkeborg.

Stor glæde
På skolen i Tanzania er der meget stor glæde over det lokale hotdog-projekt og de frivilliges indsats.

- Med donationen fra Brian Flink Pedersen og Pølsemageriet får Katempris mulighed for at foretage en brøndboring. Vi glæder os meget til at komme i gang med boreprojektet, så vi kan sikre, at der er nok vand til børnene og de ansatte på skolen. Da vi i øjeblikket er nødt til at købe vand, vil brøndboringen frigive midler, så vi fremover vil have mulighed for at købe flere bøger eller andre undervisningsmaterialer til børnene, skriver Anne Juel katabaro i en mail fra Tanzania.