Full moon and clouds on night sky background

Skumringstime i Norden

SILKEBORG Foreningen Norden i Silkeborg er med, når der mandag, den 13. november er »Skumringstime« overalt i Norden. I Silkeborg foregår det i Medborgerhuset på Bindslevs Plads.

Årets tema er »Øer i Norden«, og der vil blive læst en tekst op fra den finsksvenske Ulla-Lena Lundbergs bog »Is«. Et præstekald fører i 1946 et ungt ægtepar til de ålandske øer, der om vinteren forbindes af isen. Smuk, tragisk og meget nordisk roman om kirke, knofedt og kærlighed.

Tekstilkunsthåndværker Kirsten Schou-Jørgensen holder derefter et foredrag med emnet »Isolation og Inspiration - 4 uger på Hirsholm i selskab med en blyant«. Et ophold i kunstnerboligen på øen Hirsholm i februar 2013 gav mulighed for at vække en blyant til live og tilføre hendes virke inspiration. Kirsten Schou-Jørgensen er oprindelig silkeborgenser og uddannet tekstilformgiver fra Danmarks Designskole i 1991.