Jacob Nielsen giver salonkoncert i Jysk Musikteater mandag aften. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Koncert bag scenen

MUSIK Mandag aften er der backstage-salon i den lille sal i Musikteater med Silkeborg-pianisten Jacob Nielsen, hvor klassisk flygelmusik bliver blandet med film og rødvin.

Konceptet med backstage-salonerne er at samle publikum tæt om koncertflyglet, hvor Jacob Nielsen med live-kameraer, filmfortolkninger og musik fører publikum ved hånden og formidler den stolte klassiske klaverlitteratur på en afslappet, rørende og humoristisk måde.

Denne aften handler det om Mussorgskijs »Udstillingsbilleder« - et værk som blev til på baggrund af Mussorgskijs nære ven, arkitekten og designeren Victor Hartmanns tegninger og skitser og som blev komponeret i anledning af dennes pludselige død.