Rasmus Gaarde (til venstre) og Rasmus Steffensen (i midten) har netop været til VM i tumbling i Sofia. Foto: GymDanmark

Silkeborg-gymnaster sprang sig til VM-bronze

Michael Helligsø 

Rasmus Steffensen og Rasmus Gaarde var med til at skrive dansk historie ved VM i gymnastik-disciplinen tumbling

GYMNASTIK For første gang nogensinde lykkedes det i weekenden for danske herre-gymnaster at komme på podiet ved et verdensmesterskab i disciplinen tumbling.

Det skete, da det danske hold lørdag sprang sig til bronze ved VM i Sofia, hvor kun Storbritannien og Kina fik flere point end danskerne.

Med på det danske hold var Rasmus Steffensen fra Låsby og Rasmus Gaarde fra Kjellerup. De stiller begge op for Silkeborg Pigerne og Drengene og var med til at sikre kvalifikationen til finalen.

Her var 18-årige Rasmus Steffensen fra Låsby dog den eneste lokale kæmper i aktion, og selv om hans landinger ikke sat helt i skabet, var han med til at kæmpe bronzen hjem ved sit første VM nogensinde.

- Jeg er super stolt af drengene i dag. Vi har arbejdet kontinuerligt med deres udvikling og optimeret, hvor det er nødvendigt. Sejren i dag skal også ses i lyset af et super godt tumbling-miljø i Danmark, som også er med til at sikre motivation og udvikling i sporten, siger landstræner Michael Moselund-Hansen.

Søndag var Rasmus Steffensen tæt på endnu en medalje, da han blev nummer fire i den individuelle konkurrence med 75.300 point.

Det var kun 200 point færre end danske Anders Wesch og britiske Elliot Browne, der blev henholdsvis nummer to og tre. Kuo Zhang fra Kina vandt guldet.

Med to VM-medaljer i Bulgarien skrev de danske gymnaster sig derfor for alvor ind i gymnastikhistoriebøgerne.

Ved VM i Trampolin, Tumbling og DMT havde 13 danske gymnaster sat kursen mod medaljedrømme, finalepladser og international erfaring. Alle de danske gymnaster præsterede på et godkendt niveau og indenfor målsætningerne for konkurrencerne. For tumblerne gik det særligt godt.

- Jeg er super stolt af drengene og mega tilfreds. De leverer fire sindssygt flotte passes (hele springet red.) med et imponerende resultat. Vi har været så tæt på flere gange, senest i sommer ved World Games. I dag var marginalerne på vores side, vi var oppe i mod tumblere på absolut højeste niveau og konkurrencen blev lige så tæt som vi havde forventet. I dag tippede fordelen til vores side, og jeg er super glad for det historiske resultat, siger landstræner Michael Moselund-Hansen.