- Det var en svær og lang erkendelse for mig. Det var et stort skridt for mig at bede om at få hjælp til mit høretab. Men det var et vigtigt skridt, for jeg blev koblet mere og mere af, når jeg var i større forsamlinger, fortæller Helge Engelbrecht. Foto: Frank Nielsen

Musikere og høreklinik sætter fokus på hørelsen

Silkeborg Det er en kombination af en gratis koncert og en informationsaften, når Din Mobile Høreklinik sammen med Den Kreative Musikskole og Dansk Musiker Forbunds lokale afdeling indbyder til gratis »infokoncert« onsdag den 15. november om aftenen på Den Kreative Skole, Bindslevs Plads 7, Silkeborg.

Musik og sang leveres af Helge Engelbrecht og lokale Lærke Marquard.

Arrangørerne ønsker fokus på nogle af de tabuer, der er om nedsat hørelse. Og ikke mindst vil de informere om, hvad man kan gøre for at passe på sin hørelse eller behandle den, hvis først et høretab eller en høreskade er indtruffet.

Det lokale arrangement er støttet af »Pas På Hørelsen«, som er en informationskampagne om »sund omgang med lyd«, som drives i et samarbejde mellem den danske høreapparatsproducent, GN Hearing Danmark og Dansk Musiker Forbund.

Lærke Marquard, der også er med onsdag aften, kender mange sikkert som lokal musiker, men måske ikke mindst fra Youtube, hvor hun nu har rundet svimlende 22 millioner visninger.

Hun går lige nu går på sangskriverlinjen på Front Session i Aarhus.

- Men jeg har heldigvis vænnet mig til at spille med hørepropper, især i de samspilssituationer, hvor vi er mange musikere. Det med hørelsen var heldigvis et område, der var fokus på, da jeg gik på Den Kreative Skole her i Silkeborg, fortæller Lærke.

Gratis billetter kan afhentes på Den Kreative Skole eller bestilles på Dansk Musiker Forbundshjemmeside.