- Det er blevet noget andet. Vi har ramt noget, vi ikke har ramt de andre år, siger Mikkel Yerst om juleudsmykningen i Glasværkstedet, der er opbygget over temaet »Jul i den gamle smedie«. Blandt andet er der fremstillet specielle julekugler i jern.

Jul i den gamle smedie

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

Mikkel Yerst er klar med årest juleudstilling i Glasværkstedet på Nygade

JULEUDSMYKNING. Han har holdt jul i juli. Pyntet butik og værksted tematisk op med udgangspunkt i Far til Fire filmene i almindelighed og Lille Per i særdeleshed.

Han har vendt julen på hovedet, pyntet op til galla og inviteret kunderne ind i et univers bygget op over eventyret om Narnia. For glaspuster og indehaver af Glasværkstedet, Mikkel Yerst, er julen en kærkommen lejlighed til at udfordre såvel sig selv og sit personale som de mange kunder, der hvert år lægger vejen forbi for at se, hvad han nu har fundet på af skøre påfund i forbindelse med den årlige juleudstilling.

I år er udstillingen dog knap så skør som tidligere, erkender Mikkel Yerst.

Stadig lidt skør
- I forhold til da vi begyndte med vores juleudstilling for 10-12 år siden, var jeg nok lidt mere skør end nu. Men jeg er stadig lidt skør, siger han, der i år har skabt en juleudstilling, der tager udgangspunkt i, at Glasværkstedet ligger i en bygning, der tidligere var adresse for en smed.

Meget passende har han derfor kaldt årest juleudstilling for »Jul i den gamle smedie«, og blandt andet pyntet op med specialfremstillede julekugler i jern. Herudover har han udskiftet butikkens mange salgs- og udstillingspodier med nogle nye, der står rå og rustne i butikken. Det hele bliver dog fint suppleret med lys og gran og ikke mindst unikke glasprodukter.