Tænk dig om, før du ikke stemmer. 259 kandidatnavne og 71 centimeters viden er på vej til alle 622.500 postkasser i Region Midtjylland, så man kan blive klædt på til regionsrådsvalget hjemme i sofaen. Folderen husstandsomdeles 14.-15. november. Foto: Henrik Brøns, Region Midtjylland

Regionsrådsvalget: Falsk stemmeseddel i postkassen

En 71 centimeter lang kopi af den gule stemmeseddel til regionsvalget skal få de midtjyske vælgere til at huske at stemme

REGIONEN Hvis du er ligeglad med, hvornår ambulancen kommer, hvor længe du skal vente på at få en ny hofte, hvor langt du skal køre til akutmodtagelsen, om du får en grusgrav som nabo, og hvordan det lokale erhvervsliv klarer sig - ja, så er der ingen grund til at gøre mere.

Men hvis du interesserer dig for den slags spørgsmål, skal du bruge din stemme ved regionsvalget tirsdag 21. november.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland, der i disse dage husstandsomdeler en 71 centimeter lang, knaldgul folder, der skal klæde vælgerne på til valget.

Billet til at brokke sig
- Som formand for valgbestyrelsen går jeg op i at få så mange som muligt til at stemme - uanset hvem de stemmer på, siger Bent Hansen (S), afgående regionsrådsformand.

- Med folderen vil vi sikre, at alle opdager, at der er valg. Når du stemmer, er du med til at bestemme. Stemmen er også din billet til at være utilfreds og kræve forandringer mellem valgene, tilføjer han.

Bagsiden af den gule folder er en (ugyldig) kopi af stemmesedlen til regionsrådsvalget - med navnene på alle 259 kandidater, der stiller op for i alt 20 lister og partier.

- Det er dejligt med så mange kandidater at vælge imellem. Den rigtige stemmeseddel er 90 centimeter lang og alene derfor svær at overskue, hvis man først ser navnene i stemmeboksen. Hjemme i sofaen er der tid til at sætte sig ind i, hvem man vil stemme på, siger Bent Hansen, der som bekendt ikke selv stiller op til valget.

Folderen fortæller også om regionens opgaver og de valg, de 41 politikere i det nye regionsråd skal træffe efter valget.

De får ansvar for den samlede drift af en region med cirka 1,3 millioner borgere, cirka 30.000 ansatte og et årligt budget på knap 28 milliarder kroner.