Museums-direktør Jacob Thage fortæller næste torsdag om kunstfoto-portrætter gennem tiderne med udgangspunkt i udstillingen med foto-kunstneren Cindy Sherman.

Rundt om fotografiet

KUNST Næste torsdag fortæller museumsdirektør Jacob Thage om det iscenesatte fotografi fra August Strindberg til nutidens Cindy Sherman med udgangspunkt i den aktuelle udstilling på Museum Jorn med fotokunstneren Cindy Sherman.

- Lige siden opfindelsen af fotografiet har kunstnere brugt fotografiet til at iscenesætte sig selv og dermed at formidle ganske bestemte budskaber om sig selv ud til omverdenen. Vi vil dykke ned i, hvordan det er sket og diskutere de budskaber helt op til i dag, hvor Cindy Sherman har vendt vrangen ud af vor tids celebrity- og selfie-kultur, siger fortæller Jacob Thage.

Jacob Thage har lavet mange udstillinger med fotografi og har mødt Cindy Sherman personligt flere gange.