Tre elever fra hhx College 360 i Silkeborg er klar til finalen i DM i Nationaløkonomi. Fra venstre Frederikke Vilholm Jensen, Sofie Hørning Papsø, Mathilde Krarup Jensen. privatfoto

Elever vil genvinde titel i nationaløkonomi

Tre studerende fra HHX College350 deltager i DM i nationaløkonomi

SILKEBORG I dag, fredag, deltager Frederikke Vilholm Jensen, Sofie Hørning Papsø, Mathilde Krarup Jensen fra HHX College360 i DM i nationaløkonomi for handelsgymnasieelever.

Arrangementet finder sted på Copenhagen Business School, og deltagerne konkurrerer om det bedste løsningsforslag til en selvvalgt udfordring for det danske arbejdsmarked. De tre piger, der går på 3. år på College 360, har alle international økonomi på a-niveau. De tre hhx’ere har udarbejdet et løsningsforslag til blandt andet at dæmme op for den tiltagende mangel på kvalificeret arbejdskraft. Pigerne vil gøre det lettere for pensionister at få en fleksibel tilknytning til arbejdsmarkedet og gøre det lettere for arbejdsgiverne at ansætte pensionister til deltidsarbejde, projektansættelse i det private og frivilligt arbejde i det offentlige.

Ideen går ud på at opbygge en portal, hvor arbejdsgivere og pensionister kan mødes - et arbejdsmarkedets Airbnb.

Opgaven blev kåret af deres underviser som den bedste og mest innovative, og derfor er pigerne valgt til at gå videre til finalen i København, hvor de skal dyste mod andre vindergrupper fra omkring 15 hhx-uddannelser fra hele landet.

De tre elever og deres underviser er spændte på at deltage, og der er noget at forsvare. Tidligere har elever fra hhx College 360 nemlig vundet titlen.