Elever dystede på scenen i Jysk Musikteater, da der var kommunemesterskab i Skills.

Høj stemning til Skills-mesterskab

Kenneth Husum 

Elever fik testet hænder og hoved til kommunemesterskab i Skills

SILKEBORG Det blev elever fra Klippen i Voel og fra Dybkærskolen, der gik videre til DM i Skills i Herning til januar, da der i denne uge var kommune-mesterskabt i Jysk Musikteater med 750 8. klasses elever.

Dagen var arrangeret af erhvervsskolerne SOSU Østjylland og College360, som er en fusion af Silkeborg Business College og Teknisk Skole Silkeborg. Skills programmet sætter særlig fokus på erhvervsuddannelserne EUD og EUX.

Prognoserne siger, at der i fremtiden bliver stor mangel på faglærte, hvorfor man med dette tiltag ønsker at gøre de unge mere opmærksomme på de mange muligheder inden for erhvervsuddannelserne.

- Erhvervslivet har virkelig brug for faglærte i fremtiden, udtalte uddannelseschef Anette Hammer fra College360 Business ved præmieoverrækkelsen.

- Der er både brug for faglærte EUD elever – for eksempel jer som gerne hurtigt vil ud og gøre karriere i erhvervslivet, måske som leder eller måske som selvstændig, og der er brug for gymnasiale EUX elever, som både er faglærte og som også har en gymnasial eksamen, som giver mulighed for at læse videre.

Sideløbende med Skills blev der holdt en uddannelsesmesse, hvor studievejledere og elever fra erhvervsskolerne stod klar til at informere og vejlede om EUD og den gymnasiale EUX uddannelse.

På scenen blev der konkurreret i opgaver, der afspejlede et udsnit af erhvervsuddannelserne. Der blev svedt og kæmpet, og Martha, Victoria og Benjamin fra Dybkærskolen samt Naomi, Kristoffer og Rasmus fra Klippen endte med at blive de to vinderhold, som skal repræsentere Silkeborg ved DM i Skills i Herning 19. januar.

Udover Skills stafetten vil der til DM i SKills blive konkurreret i 42 forskellige fag inden for erhvervsuddannelserne.