Billedet her er fra Kronprinseparrets prisfest 2016. Foto: Ritzaufoto

Royalt visit: Kronprinsparret skal vises rundt på Museum Jorn

Søren Nielsen 

Der kommer fornemt besøg på det lokale kunstmuseum, når kronprinsparret gæster byen den 25. november

SILKEBORG Kronprinsparret besøger Museum Jorn lørdag den 25. november i anledning af at de gæster Silkeborg i forbindelse med uddelingen af Kronprinseparrets Priser.

Programmet for dagen er ved at være på plads, og det stilfulde par vil indfinde sig på museet kl. 16.50.

Som en del af besøget på Museum Jorn vil de få en introduktion museets samling, herunder se hovedværket »Den lange Rejse« af Asger Jorn og Pierre Wemaëre, besøge en del museets udstilling af Per Kirkeby og opleve den aktuelle udstilling af den amerikanske kunstner Cindy Sherman.

- Jeg har haft den store fornøjelse at opleve Kronprinsparrets interesse i Asger Jorns kunst, da de deltog i åbningen af vores Jorn udstillinger i Brasilien (2012) og i Chile (2013). Derfor er det en stor fornøjelse at byde dem velkommen på museet. Vi har udbygget samarbejdet med Per Kirkeby til at det nu omfatter adskillige tusinde værker og jeg glæder mig til at præsentere vores seneste udbygninger og planer for en af Danmarks største nulevende kunstnere. Museum Jorn viser for øjeblikket en udstilling af amerikaneren Cindy Sherman, en af vor tids allervigtigste nulevende kunstnere, der helt fra 70’erne foregreb vores nuværende selviscenesættende kultur på de sociale medier, som jeg ser frem til at vise Kronprinsparret, fortæller museumsdirektør Jacob Thage i en pressemeddelelse.

Prisuddeling
Kronprinsparret gæster Silkeborg den dag, fordi de hædrer ekstraordinære indsatser inden for kultur og socialt arbejde ved uddelingen af Kronprinsparrets Priser i Jysk Musikteater.

Kronprinsparrets Priser produceres af DR i samarbejde med Bikubenfonden. Showet sendes live på DR1.

Museum Jorn rummer den store personlige kunstsamling på 5.500 værker af 750 forskellige kunstnere, som Asger Jorn i sin tid donerede til Silkeborg.

Siden dengang er samlingen vokset til at være Danmarks næststørste, kun overgået af Statens Museum for Kunst, og sideløbende med præsentationer af Asger Jorn fokuserer museet på skiftende udstillinger af Per Kirkeby og internationale kunstnere som eksempelvis Picasso, Le Corbusier, Georg Baselitz, Edvard Munch og nu Cindy Sherman.