Stor konference med deltagere fra skandinavien satte fokus på børnekultur.

Campus vært for børnekultur-møde

Stor, nordisk børnekulturkonference sluttede fredag

SILKEBORG Campushuset og Medborgerhuset på Bindslevs Plads har i fællesskab med Aros i Aarhus dannet rammerne for en stor tre-dages nordisk børnekulturkonference, der sluttede fredag.

Konferencen var arrangeret af Kulturprinsen i Viborg i samarbejde med Den Kreative Skole og Slots- og Kulturstyrelsen. Konferencen afrundede samtidig Kulturhovedstadsårets børne- og ungeaktiviteter med fokus på kunst, kultur og bæredygtighed.

Altafgørende rolle
- Uanset om vi snakker uddannelse, ligestilling, bæredygtighed, fattigdomsbekæmpelse eller økonomisk vækst, spiller kulturen en altafgørende rolle. Det er den, der udvikler vores evne til at frembringe og udvikle nye idéer, ligesom den fremmer vores gensidige respekt og forståelse, sagde Christian Have, debattør, foredragsholder, forfatter og moderator på konferencen.

Ud over prominente oplægsholdere som Steen Hildebrandt og den anerkendte australske forsker Anne Bamford var der deltagere fra Island, Norge, Sverige, Finland og Letland på gæstelisten.

- Der findes meget børnekultur især i Skandinavien, men ressourcerne er knappe. Ud over videndeling undersøgte konferencen mulighederne for at kombinere eksisterende ressourcer optimalt, så vi sammen på tværs kan skabe noget nyt, siger Erling Kyvsgaard, leder af Den Kreative Skole.