Nikolaj Øris gjorde det fornuftigt, men det rakte ikke. Foto: Simon Svensson/Svensson Photography

BSV tabte i Sverige

Peter A. Sørensen 

Bjerringbro-Silkeborg måtte bøje sig i den første kamp i EHF Cup’en mod HK Malmö

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg fik en halv-skidt start på de to kvalifikationskampe til EHF Cup’ens gruppespil mod svenske HK Malmö.

I Baltiska Hallen vandt hjemmeholdet med 25-23, og dermed skal BSV vinde med mindst tre mål i returopgøret i Silkeborg på søndag - eller med to mål, hvis BSV’erne scorer mere end 25 mål.

BSV’erne fik ellers en fornuftig start i Malmø og var foran i starten. 4-4 blev til 5-8, men de hurtige svenskere drillede BSV’erne. Det betød, at Malmö langsomt halede ind, og ved 11-11 var det igen lige, for BSV’erne havde problemer med at ramme topniveauet.

Gæsterne gjorde det ellers i perioder fornuftigt i angrebet, men som kampen skred frem kom der flere afbrændere, mens svenskerne fik alt for mange mål på andenbølgekontra.

Det betød, at svenskerne gik til pause med en føring på 14-13.

I anden halvleg fortsatte svenskerne med at være i front, mens BSV’erne sled for at få styr på de hurtige svenskere - og ikke mindst den tidligere BSV’er Fredrik Petersen samt bagspilleren Linus Persson.

Ved 22-18 var hjemmeholdet ved at trække fra, men BSV’erne nåede op til sidst, og ved 23-23 var det helt lige. Men her kom Malmö i front, og da Jacob Lassen kiksede BSV’s sidste forsøg, kunne hjemmeholdet vinde med to mål.

Der er returopgør på søndag i Silkeborg. Det er klokken 15.00. Tre timer senere møder Silkeborg IF på Jysk Park Brøndby, så det bliver en stor lørdag på Søholt. Og begge kampe bliver livetekstet her på Mja.dk.