Robert Skov var i oplæggerens rolle mod AGF, der vandt kampen 3-1. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Foto

Sene AGF-scoringer sænkede SIF

Michael Helligsø 

To mål af indskiftede Mustapha Bundu sørgede for en AGF-sejr i lørdagens lokalopgør

FODBOLD For første gang siden 2005 måtte Silkeborg IF se sig besejret i en superligakamp i Aarhus.

Lørdag tabte SIF’erne 3-1 i den vigtige udekamp mod AGF, og det resultat betyder, at SIF nu er tre point efter århusianerne i tabellen.

Hjemmeholdet kom foran 1-0 i første halvleg ved Morten »Duncan Rasmussen, men efter en times spil kom udligningen, da SIF’s Simon Jakobsen efter et hjørnespark fik bolden i nettet.

I slutfasen lignede det en uafgjort, men to sene mål af indskiftede Mustapha Bundu sørgede for en 3-1 sejr til værterne, der dermed vandt for første gang under David Nielsens ledelse.

Bagud i første halvleg
Efter en ellers udmærket SIF-start var det også AGF, der satte sig på opgøret. Århusianerne havde igen og igen held med at spille sig igennem SIF’s venstreside, hvor backen Gregor Sikosek havde en ganske sløj eftermiddag.

Han blev også overspillet midt i halvlegen, hvor SIF’s offsidefælde kiksede, så AGF kunne komme til et frit indlæg. Målmand Thomas Nørgaard fik ikke ekspederet indlægget væk, og så endte bolden ved rutinerede Morten »Duncan« Rasmussen, der fra tæt hold kunne score til 1-0.

AGF fortsatte dominansen, og SIF var heldige med ikke at komme yderligere bagud, da »Duncan« og Martin Spellmann misbrugte en stor dobbeltchance. Sidstnævntes forsøg blev reddet på stregen af en påpasselig Tobias Salquist.

Udligning
Til gengæld kom udeholdet langt bedre ud til anden halvleg.

Stephan Petersen skød over efter flot forarbejde fra Sammy Skytte, og efter en times spil kom udligningen så.

Robert Skov sendte et skarpt hjørnespark ind i feltet, hvor Simon Jakobsen i tæt duel med en AGF’er fik sendt bolden i nettet.

SIF virkede tilfredse med det ene point, men sådan skulle det ikke gå.

Fem minutter før tid var indskiftede Mustapha Bundu, der allerede havde brændt en stor chance, pludselig helt fri, og han sendte bolden forbi Thomas ørgaard til stor jubel for hjemmepublikum,

I overtiden fik AGF-fansene endnu mere at juble over, da Mustapha Bundu satte punktum med endnu en flot scoring.

Med nederlaget har SIF stadig kun hentet et point på udebane i denne sæson.