Ugen kan byde på en smule slud og sne, men ellers kan vi også se frem til nogle ganske lune dage. Foto: Finn Frandsen (Ritzau)

Det bliver en uge med både sne og tocifrede varmegrader

Vi får blandet vejr i denne uge, og valgaftenen tirsdag bliver en kold omgang med mulighed for sne, forudser DMI

Vi kan se frem til nogle særdeles lune dage i denne uge, der dog også kommer til at byde på regn, slud og måske endda sne.

Sådan lyder den noget blandede forudsigelse fra Henning Gisselø, der er vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Mandag bliver med byger i den sydvestlige del af landet og ikke ret meget sol. Til gengæld kommer der sol og ikke ret mange byger mod nord og øst. Så det er lidt ulige fordelt, siger Henning Gisselø og tilføjer:

- Og så er det glat mange steder på grund af rim og vand, som fryser til is, på grund af kolde vejbaner, lyder det fra DMI.

Flere kommuner er da også begyndt at salte vejene, hvor temperaturerne tidligt mandag morgen ligger omkring frysepunktet.

Tirsdag, hvor der afholdes valg til kommuner og regioner, kan danskere i de nordøstlige egne se frem til fint vejr på vej mod stemmeboksen.

- Tirsdag starter ganske pænt især mod nord og øst. Men der begynder så at trække lidt flere skyer ind fra sydvest, hvilket også betyder et omslag i vejret, siger Henning Gisselø.

Koldest vil det være sent tirsdag aften.

- Først kan der komme lidt slud eller endda sne, og det går så over i regn. Og så stiger temperaturen faktisk temmelig meget.

- Onsdag bliver lun med 9-12 grader. Der kommer virkelig meget varme op til landet i starten af onsdag, lyder det fra DMI.

Også torsdag bliver ganske varm med tocifrede grader, inden der igen kommer byger, blæst og koldere temperaturer fredag.

- Så der bliver virkelig rodet rundt i vejrmaskinen i løbet af ugen, lyder det fra Henning Gisselø.

/ritzau/