Ingen vestjyske ejendomsmæglere tror i ny undersøgelse på, at huspriserne vil falde det kommende år. Foto: ritzau foto

Flertal af mæglere tror på stigende huspriser i Midtjylland

Ingen midt- og vestjyske mæglere i ny undersøgelse tror på prisfald det kommende år

BOLIG Som boligejer i Midt- og Vestjylland behøver man ikke frygte et fald i huspriserne. Tværtimod kan man tillade sig at tro på, at ens bolig er blevet mere værd om et år.

Sådan lyder vurderingen i hvert fald i en såkaldt tendensundersøgelse, som Dansk Ejendomsmæglerforening står bag. Her har foreningen spurgt ejendomsmæglere i hele landet omkring deres forventninger til huspriserne. I Vestjylland har ejendomsmæglerne omtrent samme forventninger til prisudviklingen i priserne som resten af Danmark på trods af, at væksten i antallet af handler ikke har været så høj som i resten af landet.

56 procent af de vestjyske ejendomsmæglere forventer højere priser på enfamiliehuse om et år. 44 procent forventer uændrede priser, og ingen forventer lavere priser om et år, lyder konklusionen i en pressemeddelelse.

- Gennem de senere år er der kommet lidt mere gang i boligmarkedet i Vestjylland. Vi halter dog lidt efter udviklingen i resten af landet. Det er vores oplevelse, at det skyldes, at der fortsat er en del egne udenfor de større købstæder, hvor der er problemer med at få realkreditfinansiering, siger Jesper Andersen, formand for Kreds 6, Vestjylland, i Dansk Ejendomsmæglerforening.