Se hvor her: Silkeborg ramt af indbrudsbølge

Adam Haff 

I weekenden blev der begået indbrud i flere private boliger og i virksomheder i Silkeborg

SILKEBORG Værktøj var i høj kurs, da en eller flere gerningsmænd i weekenden begik indbrud i Silkeborg.

Nogle sager hænger formentlig sammen, oplyser politiet.

På Juelsøvej var der imidlertid ikke gevinst da der torsdag aften eller natten til fredag blev gjort ihærdige bestræbelser på at komme ind i en villa. Tre vinduer og en bryggersdør blev forsøgt opbrudt, men gerningsmændene kom ikke ind.

Det gjorde de til gengæld hos bilforhandler Per B på Kejlstrupvej. De forcerede et cirka 180 centimeter højt hegn og stjal omkring 30 sæt dæk og fælge fra en container udenfor. Den samlede værdi løb op i cirka 100.000 kroner.

Natten til fredag var der indbrud i en villa på Gravmosevej. Politiet kender ikke det præcise omfang af tyveriet.

Fredag aften eller natten til lørdag fik Silkeborg Højskole på Platanvej uvelkomment besøg, da der var indbrud i pedellens værksted. Herfra forsvandt alt el- og håndværktøj.

Et felt i en port blev fjernet og så kunne tyvene trænge ind i værkstedet hos Wegner Biler på Priorsvej. De stjal blandt andet dyksave, rundsave, batteri-skruemaskiner, slagnøgle og bajonetsav fra stedet.

På Perikonvej i Sejs var der lørdag indbrud i en villa, hvor et vindue blev aflistet. Det er ikke oplyst, hvad beboerne mistede.

Tre kolonihuse på Hyldebærvej og Hindbærvej blev også udsat for indbrud. En rude blev knust og så forsvandt gerningsmanden med en rundsav fra et af husene.

I et andet hus brækkede gerningsmanden nogle brædder fra, hvorefter han stjal en Black og Decker el-plæneklipper, en boremaskine og en værktøjskasse med indhold.

På Hyldebærvej brød tyven et vindue op. Udbyttet var to øl og to sodavand, oplyser politiet i Silkeborg.